Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Η κιβωτός του Αλέξη και οι θεατές των πέριξ λόφων

Η κιβωτός του Αλέξη και οι θεατές των πέριξ λόφων

Όσο πλησιάζουμε προς τις νέες εκλογές τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές και θα μεγαλώνει το σούσουρο για επικείμενη δυσχέρεια πληρωμών το καλοκαίρι, για μαύρες τρύπες στα έσοδα και δημοσιονομική ασφυξία ,που θα απλώσει την οσμή της χρεοκοπίας παντού.

Θα πυκνώνουν οι αναφορές για τουριστική πανωλεθρία όπως και τα περιστατικά αυτορρυθμίσεων στα κοινωνικά μέτωπα .

Αυτή η οσμή αναδίδεται εδώ και μήνες από κάθε τομέα των παραγωγικών διαδικασιών , των δημοσίων λειτουργιών και ίσως δεν χρειάζονται οι διατεταγμένες διαρροές του γενικού λογιστηρίου και άλλες φοβέρες για να την οσφρανθεί η κοινωνία. Την μυρίζεται στα νοσοκομεία όταν το φέρνει η ανάγκη , στα ασφαλιστικά ταμεία , στα σχολεία που στέλνει τα παιδιά της , στις ντουλάπες και τα ψυγεία της .

Πιθανώς αυτές οι αναφορές γίνονται για τη ανάσχεση ενός ,ανεπιθύμητου για τους δανειστές, προεκλογικού ρεύματος , που πολλοί πιστεύουν ότι θα γενικεύσει τη εγκατάσταση των συμπτωμάτων της οικονομικής κατάρρευσης . Και μάλλον γίνονται με δέκτες τους εγγεγραμμένους στις καταστάσεις του γενικού λογιστηρίου και τους μισθοδοτούμενους από τα κρατικά ταμεία , που φαίνεται ότι φουσκώνουν το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή κυβερνητικής διαχείρισης και προσδοκίας απρόσκοπτης συνέχισης των πληρωμών τους.

Θα είναι κρίμα κι άδικο ένα κόμμα που ξεκίνησε με προδιαγραφές πλοιαρίου διαμαρτυρίας και καταγγελίας ενός συστήματος αδικιών και καθεστωτικών στρεβλώσεων , να μετατραπεί τόσο απότομα σε μια κιβωτό ενδεχόμενης διαιώνισης της πανίδας και χλωρίδας αυτού του συστήματος . Δεν του αξίζει ενδεχόμενος ρόλος διαχειριστή της χρεοκοπίας , την οποία οικοδόμησαν με τόση αφροσύνη , αυτοί που δεν αποκλείεται να του κάνουν αξιωματική αντιπολίτευση τον Αύγουστο .

Οι ελπίδες για τη πολιτική εξυγίανση , την κοινωνική δικαιοσύνη και τη λαϊκή ανακούφιση δεν πρέπει να βουλιάξουν σε μια κατάφορτη κιβωτό ,που θα φτιάξει κλώνους με καινούργιες απομυζητικές συντεχνίες , νεοπαγή μπλοκ προνομιούχων και νέους Άκηδες . Τη χρεοκοπία με όλες τις τυπικές και ουσιαστικές συνέπειες εντός ή εκτός ευρώ αξίζει να λουστούν ,όσοι φρόντισαν μέσω σχεδιασμένων παραλείψεων να μεταφέρουν τον δημόσιο πλούτο στα θησαυροφυλάκια των εκλεκτών τους .

Πλανήτες τύπου Άκη με τους δορυφόρους τους , άσημους και διάσημους έφτιαξε πολλούς το μεταπολιτευτικό σύμπαν και είναι κρίμα αντίγραφα τους να επιβιβαστούν στην κιβωτό , προ της μεγάλης πλημμύρας . Για να συνθέσουν , ενδεχομένως ,σε εύθετο χρόνο μαζί με όσους έπιασαν νωρίς τα γύρω υψώματα, το νέο τοπίο εξουσίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε