Πολιτική

Η “μάχη” του ΣΥΡΙΖΑ: “Προεδρικοί” εναντίον… “53+”

Έντονες διεργασίες αναμένεται να υπάρξουν στον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο δεκαπενθήμερο και εν όψει της εκλογής της νέας Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου όλες οι πλευρές να καταλήξουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο στο οποίο θα εκφράζονται όλες οι τάσεις.

Μετά από εισήγηση του Πάνου Σκουρλέτη όλες οι πλευρές δέχθηκαν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις το επόμενο διάστημα – μέχρι τις 5 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή – ενώ επιδίωξη του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο νέο πολιτικό όργανο να συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα που δεν ανήκουν σε τάσεις, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης.

[read4more]

Η συζήτηση που έγινε προχθές στην Πολιτική Γραμματεία ήταν σε πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των τάσεων έδειξαν να κατανοούν ότι την συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια για υπόγεια παιχνίδια και ίντριγκες.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι στην τελική ευθεία για την ΚΕ, όπου εκεί θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Γραμματεία, δεν θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και παρεμβάσεις καθώς οι «προεδρικοί» εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην παραδώσουν το κόμμα στους «53», τη στιγμή μάλιστα που δεν ελέγχουν τον νέο Γραμματέα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης πάντως έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μια πιο μικρή Πολιτική Γραμματεία (από 27 μέλη που έχει σήμερα θα γίνουν 21) προκειμένου το σχήμα να είναι πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της πλειοψηφίας θα προταθούν οι Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Μπαλάφας, Αντώνης Κοτσακάς, Νίκος Σκορίνης, Πέτρος Καραγεώργος, Αλέξης Χριστόπουλος.

Από την πλευρά τους οι «53+» θα ήθελαν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους και πέρα από τον Νίκο Φίλη, που πρόσκειται σε αυτούς, θα προταθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Τασία Χριστοδολουπούλου, Ράνια Σβίγκου, Μιχάλης Υδραίος, Πάνος Λάμπρου, Κατερίνα Κνήτου.

Στην νέα πολιτική γραμματεία θεωρείται δεδομένο πως θα συμμετέχουν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Βούτσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς Άγκυρα για άρση του casus belli και η συνάντηση με τον Ερντογάν που αναβλήθηκε επ' αόριστον
Η αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη - «Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός της διπλωματίας, όχι της "γλώσσας των όπλων"», τόνισε
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: «Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli» – «Το Ισραήλ κινδυνεύει να αποξενωθεί από τους συμμάχους του»
«Η Τουρκία πρέπει να άρει την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας που είναι μαύρο σύννεφο πάνω από τις σχέσεις μας» - «Καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
91