Πολιτική

Η Ντέλια Βελκουλέσκου “πάτησε”… ΥΠΟΙΚ – Τι συζήτησε με τον Τσακαλώτο

Μπορεί κατά παράδοση από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα οι συναντήσεις των μελών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών να γίνονται στο Χίλτον αλλά σήμερα (19.09.2016) το... ταμπού "έσπασε". Η Ντέλια Βελκουλέσκου, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στην Αθήνα επισκέφτηκε το ΥΠΟΙΚ και είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, ήταν «εισαγωγική» και αφορούσε στα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Ενδέχεται δε, να υπάρξει μια ακόμη συνάντηση κατά το κλείσιμο της διαδικασίας αυτής.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ έχει παραμείνει στην Αθήνα (οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής πλευράς των θεσμών έχουν αποχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή), προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Ταμείου για όλα τα κράτη εκτός προγράμματος (έκθεση Άρθρου 4).

Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ συνέτασσε τη συγκεκριμένη έκθεση έως το 2010 και εν συνεχεία για μια ακόμη φορά, το 2013. Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και τη βάση για την Έκθεση Βιωσιμότητας (DSA) που θα συντάξει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνα πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη