Πολιτική

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για το κλίμα από το Παρίσι

"Η σύνοδος αυτή πρέπει να αποτελέσει ιστορική καμπή. Πρέπει να επιταχυνθεί η παγκόσμια μετάβαση σε μια φιλική προς το κλίμα, βιώσιμη κοινωνία", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι “η Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή βιώνει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και την ανθρώπινη απόγνωση, δίνει πολιτική προτεραιότητα στην ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος μετατόπισης της κλιματικής αλλαγής” και έστειλε μήνυμα αναφέροντας: “Ελπίζω, ότι όλοι μας σε αυτήν την αίθουσα δεν θα αποδείξουμε ότι είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων”, “γιατί δεν θα επιτρέψουμε στις μελλοντικές γενιές να μας κατηγορήσουν ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία”.

 

Είπε ότι “είμαστε εδώ για να λάβουμε αποφάσεις, δεσμευτικές για όλους μας. Γνωρίζουμε τί πρέπει να πράξουμε. Είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε πώς θα το πράξουμε”, για να τονίσει πως “η συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να παρέχει ένα νομικά δεσμευτικό πλαίσιο που θα έχει ως βάση τις διαδικασίες διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμόρφωσης που θα εφαρμόζονται από όλα τα μέρη”.

Από το Παρίσι, την πληγωμένη από την τρομοκρατία πόλη, όπως επισήμανε, υπογράμμισε ότι “δηλώνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και οικολογικής συνείδησης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5