Πολιτική

Ιεροσόλυμα: Μέλη του Εβραϊκού διδασκαλείου βεβήλωσαν χριστιανικό παρεκκλήσι – Ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών

Χριστιανικό παρεκκλήσι στα Ιεροσόλυμα βεβήλωσαν μέλη του Εβραϊκού διδασκαλείου.

Το παρεκκλήσι είναι σε κτήμα ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Για το περιστατικό εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση το υπ. Εξωτερικών, ζητώντας από τις αρχές του Ισραήλ να το διερευνήσουν.

Η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών

«Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου.

Αναμένουμε την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων Αρχών για τη διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον.

Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
44
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2