Πολιτική

Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος ούτε καν επιτελικό στέλεχος, ωστόσο μπορεί - υπό προϋποθέσεις - να είναι υποψήφιος βουλευτής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Φωτιά» παίρνουν τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να πάρει μέρος στις προσεχείς εκλογές. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου.

Δύο βασικά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις: Κόμμα Κασιδιάρη ή ο Ηλίας Κασιδιάρης υποψήφιος στις εκλογές;

Όπως είπε την Τετάρτη (26.08.2026) η Χριστίνα Κοραή στο MEGA και στο «Live News», κόμμα Κασιδιάρη δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, θα αποκλειστεί αμέσως από το τμήμα Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι και το κόμμα «Έλληνες» αποκλείστηκε, αλλά και οι «Σπαρτιάτες» δεν επιτράπηκε να πάρουν μέρος στις Ευρωεκλογές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος ούτε καν επιτελικό στέλεχος, ωστόσο μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Για να είναι, όμως, υποψήφιος θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα με το οποίο δεν είχε καμία πρότερη σχέση αλλά και να έχει το ίδιο συμμετάσχει στις εκλογές.

Καθώς ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και ως γνωστόν ο ίδιος το έχει ήδη εξαγγείλει, πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποιο σχέδιο κατά νου για να μπει στη Βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 40