Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμμένος: Και να ήταν οι Τούρκοι στα Ίμια πάλι θα πήγαινα

Καμμένος: Και να ήταν οι Τούρκοι στα Ίμια πάλι θα πήγαινα

Με μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη – απολογισμό – η οποία δεν θα είναι και η τελευταία αφού αύριο έχει την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για όλους και για όλα στους στρατιωτικούς συντάκτες λίγο πριν αποχαιρετήσει για πάντα το υπουργείο Άμυνας.

Για την πτήση στα Ίμια που έκανε την Κυριακή ο κ. Καμμένος είπε: «Χθες κλείνοντας τον κύκλο με την παραίτηση μου, θεώρησα ότι θα έπρεπε να τον κλείσω αυτόν τον κύκλο καταθέτοντας στεφάνι για να δείξω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Και να ήταν εκεί οι Τούρκοι πάλι θα πήγαινα. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον Ακάρ. Οι μεγάλες και βαριές ανακοινώσεις δεν βοηθούν κανέναν».
Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να τρολάρει τους Τούρκους λέγοντας: «Μεγαλόπνοοα σχέδια και προσβολή της κυριαρχίας δεν είναι ίδιον δικό μας. Και επειδή έχουν κάνει και ανακοινώσεις για το νέο σύστημα παρακολούθησης(στα Ίμια) χθες δεν λειτούργησε καλά».
Για την στολή παραλλαγής που φόρεσε πολλές φορές ως υπουργός ο Πάνος Καμμένος είπε: «Μου καταλογίζουν ότι φόρεσα στολές παραλλαγής. Αλλά έμαθα πολλά πηγαίνοντας στα φυλάκια, μένοντας το βράδυ στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Μαθαίνεις πολλά αντί να διαβάζεις τις υπηρεσιακές αναφορές να βρίσκεσαι».

Εγώ δεν είμαι Κοτζιάς

Ο Πάνος Καμμένος έριξε και καρφιά για το Νίκο Κοτζιά, ενώ περιέγραψε την απειλή που έρχεται από την Τουρκία. Είπε: «Εγώ δεν είμαι Κοτζιάς. Όσον αφορά στο Casus Belli και τα νταηλίκια, η Τουρκία πρέπει να δει ποιο είναι το συμφέρον της. Η Ελλάδα ποτέ δεν παραβίασε το διεθνές δίκαιο. Και τα κυριαρχικά της δικαιώματα εφαρμόζει και θα τα εφαρμόζει. Και θα έχει δίπλα της εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι στην περιοχή ότι ο παραβάτης στην περιοχή δεν είμαστε εμείς. Με την είσοδο του ισλαμικού φονταμενταλιστικού στοιχείου στον Τουρκικό στρατό και εάν η Τουρκία αποκτήσει και F-35 και S-400 τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σταματήσει μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης της Δύσης. Θα πρέπει για αυτό η Ελλάδα να εξοπλιστεί με νέα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει η συμμαχία».
Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε θέμα που τον βάραινε η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών. «Ένα μεγάλο θέμα που αποτελούσε βαρίδι ήταν της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών. Δεν θα ήμουν χαρούμενος να παραδώσω το υπουργείο χωρίς την απελευθέρωσή τους», είπε χαρακτηριστικά.
Είπε ακόμα ότι τα όποια λάθη έγιναν ήταν από λάθος χειρισμούς και όχι σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας. Δήλωσε ευτυχής που αναλαμβάνει ο ναύαρχος Αποστολάκης γιατί δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. Ο υπουργός Αποστολάκης που δεν έχει πολιτικές δεσμεύσεις θα είναι ένας υπουργός που θα βοηθήσει τις πολιτικές δυνάμεις να εξαιρέσουν τις ΕΔ από την αντιπαράθεση.
Κλείνοντας ο Πάνος Καμμένος είπε: «Παραδίδω έδαφος, θαλάσσια και εναέρια σύνορα όπως τα παρέλαβα. Σαν υπουργός είχα το καθήκον να παραδώσω την ίδια πατρίδα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις