Πολιτική

Καμμένος προς ΝΑΤΟ: Σας διαθέτουμε οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι

Tη βούληση της Ελλάδος να διαθέσει οποιοδήποτε λιμάνι, για ανεφοδιασμό, για τη διευκόλυνση τους στα πλοία της νατοικής δύναμης, όταν ολοκληρωθεί η κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της αποστολής τους -θα δρούν ανατολικά των ελληνικών νησιών και προς τα μικρασιατικά παράλια- , εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Αφορμή στάθηκαν αιτήματα της νατοικής δύναμης για ανεφοδιασμό τους σε Ηράκλειο και Χανιά, με την ελληνική πλευρά να προτείνει συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, τα λιμάνια στη Λέρο, τη Λήμνο…

Προς το παρόν στη δύναμη συμμετέχουν 4 πλοία. Στη Σούδα έχουν ελλιμενιστεί το γερμανικό και το καναδικό πλοίο. Στο κεντρικό Αιγαίο βρίσκονται μία ελληνική και μία τουρκική φρεγάτα, αναμένοντας οδηγίες. Το ιταλικό πλοίο συμμετέχει σε άσκηση στην Ιταλία και όταν ολοκληρωθεί θα επανασυνδεθεί με τη δύναμη,.

Στο Αιγαίο επιχειρούν 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η χώρα μας προτίθεται να διαθέσει και άλλα στη δύναμη, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τη Συμμαχία.

Αναφορικά με ένα κείμενο που έχει κατατεθεί στη γενική γραμματεία του ανωτάτου στρατιωτικού διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη από την Τουρκία με τις παράνομες και παράλογες αξιώσεις της, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, απάντησε ότι το κείμενο αυτό ούτε έχει πρωτοκολληθεί στη γ.γ.ούτε έχει κοινοποιηθεί στα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής.

Μάλιστα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στις κατευθυντήριες οδηγίες του για το επιχειρησιακό σχέδιο προς τη στατιωιτκή επιτροπή δεν περιέλαβε ούτε ένα σημείο των αβάσιμων τουρκικών αξιώσεων που περιγράφονταν στο κείμενο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνεια. Η λύση των δύο κρατών στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη επιλογή για την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια»
διαδηλώσεις
Γιώργος Φλωρίδης: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής – Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει τεθεί ζήτημα ταυτοποίησης σορού θύματος των Τεμπών
«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα»
Ο Γιώργος Φλωρίδης 36