Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτικός Πάνος Σκουρλέτης, «καρφιά» Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά Τσίπρα για έλλειμμα αξιοπιστίας

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτικός Πάνος Σκουρλέτης, «καρφιά» Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά Τσίπρα για έλλειμμα αξιοπιστίας

Συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών όπως οι, Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.    

Λίγή ώρα αφότου κατέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών άφησε γι’ άλλη μία φορά αιχμές κατά της ηγεσίας, για έλλειψη ταυτότητας και αξιοπιστίας. «Να πείσουμε γι’ αυτά που λέμε ακόμα και πράγματα που δεν είναι πλειοψηφικά στην κοινωνία, αλλά να ξέρει ο κόσμος ποιοι είμαστε. Πρέπει να έχουμε αξιοπιστία σε αυτό που κάνουμε. Το βασικό είναι να μη αναιρεί ο ένας τον άλλον», είπε ο κ. Τσακακλώτος.

Την «έκπληξη» αυτή τη φορά έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός. Ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «οι όποιες συμμαχίες (και) στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνουν στη βάση προγραμματικών συγκλήσεων με προοδευτικό πρόσημο», γραμμή… που θεωρείται και η επίσημη που εκπέμπεται από την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Στο αναμενόμενο, λόγω της νέας της θέσης, ύφος κινήθηκε η Ράνια Σβίγγου. Η γραμματέας του ΣYΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα «κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή, καμία εσωστρέφεια». Συμπλήρωσε δε πως «όλα τα μέλη της ΚΕ (πρέπει) να έχουν ενεργό ρόλο και (εκεί) να λογοδοτούν.

Το συναινετικό κλίμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποτυπώθηκε και στην αναγνώριση από τον Χρήστο Σπίρτζη ότι το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, δεν ήταν αποκλειστική ευθύνη του τότε γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις