Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Στην Μητρόπολη Αθηνών η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Στην Μητρόπολη Αθηνών η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Πλήθος κόσμου βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (16.01.2023) στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Εκεί βρέθηκε και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και βαφτισιμιά του Κωνσταντίνου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας (16.01.2023) στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ήταν εμφανώς θλιμμένη και κοιτώντας χαμηλά προχώρησε προς το παρεκκλήσι για να πει το τελευταίο αντίο στον νονό της. 

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις έξι το πρωί, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και τα βλέμματα όλων είναι εστιασμένα στις πολιτικές παρουσίες στη κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Τα βλέμματα του Μεγάρου Μαξίμου είναι σήμερα στραμμένα στην Μητρόπολη Αθηνών και στις παρουσίες, από πλευράς ΝΔ, στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Και μπορεί να μην εκδοθεί «απαγορευτικό» σε υπουργούς και βουλευτές για την κηδεία με το επιχείρημα ότι πρόκειται για ιδιωτική κηδεία και η παρουσία όσων θα παρευρεθούν θα έχει καθαρά ιδιωτικό χαρακτήρα, ωστόσο τυχόν μαζική παρουσία «γαλάζιων» στελεχών είναι κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι θα… σηκώσει θόρυβο.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Γεωργία, θα βρεθεί το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, για να αποτίσει φόρο τιμής, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί και στην εξόδιο ακολουθία.

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ που θα δώσουν το «παρών»

Από πλευράς υπουργών, την πρόθεση του να παραστεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έχει επιβεβαιώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι, αν δεν ήταν σε αποστολή στο Κουβέιτ, θα πήγαινε στην κηδεία, και το παρών εκ μέρους της οικογένειας θα δώσει η σύζυγος του, Ευγενία Μανωλίδου. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μέχρι και χθες στάθμιζε το αν θα μεταβεί ή όχι στη Μητρόπολη, όπως και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη νύφη του τέως Βασιλιά Τατιάνα Μπλάτνικ και τον γιο του Νικόλαο. Αντίθετα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσει το παρών.

Όσον αφορά στους βουλευτές της ΝΔ, με ανάρτηση του στα social media, έχει γνωστοποιήσει ότι θα παραστεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Επίσης, με δηλώσεις τους έχουν αποσαφηνίσει ότι θα πουν από κοντά το τελευταίο “αντίο” και οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, όπως και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ερωτηματικό υπάρχει για τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και μία μερίδα βουλευτών που αναθεώρησε την πρόθεση της να παραστεί στην κηδεία. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρήστου Κέλλα, ο οποίος μόλις την Παρασκευή σε πηγαδάκι δημοσιογράφων και πολιτικών παραγόντων, δήλωνε κατηγορηματικά ότι θα δώσει το παρών σήμερα στη Μητρόπολη, κάτι που τελικά δεν θα πράξει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις