Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για Κυριάκο Μητσοτάκη: Θεατής στην τρομακτική ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες

«Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέτυχε να καθησυχάσει τους πολίτες για την ακρίβεια», υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με λογική «βλέποντας και κάνοντας», συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας πως «είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο.

«Αν η σημερινή εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες, που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε», τονίζει στο σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής.

Ταυτόχρονα το ΚΙΝΑΛ ζητάει από την κυβέρνηση να μην κρατάει ίσες αποστάσεις από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών και προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, την αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, την επαναφορά μίας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας και επενδύσεις στις ΑΠΕ, ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για να ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις που όλο και πιο δύσκολα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 4
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 13
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 143