Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για Μίκα Κουτσιλέου: Αποχαιρετούμε μια σπουδαία αγωνίστρια

Την Μίκα Κουτσιλέου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αποχαιρετά με μια ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για μια σπουδαία αγωνίστρια που «με τις γνώσεις, το ήθος, τους αγώνες της, αλλά και την προσφορά της στο γυναικείο κίνημα, συνεισέφερε τα μέγιστα στην άρση των έμφυλων διακρίσεων».

Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας, Μίκα Κουτσιλέου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αποχαιρετούμε σήμερα μια αγαπημένη συντρόφισσα, αγωνίστρια και φεμινίστρια, τη Μίκα Κουτσιλέου. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από την πρώτη σύνθεσή της μέχρι το 2000, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.

Μεταξύ άλλων, η Μίκα Κουτσιλέου διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (1997-1999) και Ειδική Γραμματέας Πρόνοιας (1985-89), καθώς και μέλος της αρχικής ομάδας σχεδιασμού του ΕΣΥ και σύνταξης του αντίστοιχου νόμου ίδρυσής του. Πάνω απ’ όλα όμως, η Μίκα ήταν μια σπουδαία γυναίκα που με τις γνώσεις, το ήθος, τους αγώνες της, αλλά και την προσφορά της στο γυναικείο κίνημα, συνεισέφερε τα μέγιστα στην άρση των έμφυλων διακρίσεων.

Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13