Πολιτική

“Κλείδωσε” η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας – Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της

Θέμα χρόνου είναι να μπουν οι υπογραφές στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Το πότε θα γίνει αυτό έχει μικρή σημασία: αν δηλαδή η υπογραφή της ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει στις 9, στις 10 ή τις 11 Σεπτεμβρίου, αν θα προηγηθεί της Συνόδου των χωρών του Νότου που θα γίνει στην Κορσική, κατά τη διάρκειά της ή αν θα έπεται. 

Κυβερνητικές πηγές είναι φειδωλές και το μόνο που απαντούν σχετικά με τις ημερομηνίες που ακούγονται ή γράφονται, είναι πως “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο”.

Το βέβαιο είναι ότι -όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Newsit.gr– το επόμενο Σαββατοκύριακο που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση θα είναι σε θέση να κάνει αναλυτική παρουσίαση της συμφωνίας.

Γιατί η είδηση παραμένει ότι η αμυντική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία έχει αποκρυσταλλωθεί και έχει “κλειδώσει”.

Γνώμονας για την συμφωνία όπως επανειλημμένα έχουν αναφέρει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες μέρες, είναι “η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων – πάντοτε, βέβαια, εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 147