Πολιτική

Κωνσταντίνος Καραμανλής: 25 χρόνια από τον θάνατό του – Ανακοίνωση της ΝΔ για τον εθνάρχη και ιδρυτή της

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώνονται την Κυριακή, 23 Απριλίου από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Διαμόρφωσε όλες τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις για επτά δεκαετίες», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Νέα Δημοκρατία για τον εθνάρχη και ιδρυτή της.

Στην προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έφυγε σαν σήμερα, 23 Απριλίου από τη ζωή, το 1998, αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία. «Για όλους εμάς, αποτελούν εθνική παρακαταθήκη», επισημαίνει το κυβερνών κόμμα, που ίδρυσε ο κορυφαίος πολιτικός το 1974.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή:

«Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέρασε στην Ιστορία. Ο Εθνάρχης και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας διαμόρφωσε όλες τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις για επτά δεκαετίες. Με τις επιλογές του κατέστησε την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι και ισότιμο συνομιλητή του δυτικού κόσμου, ενώ με το ήθος του νοηματοδότησε την έννοια του ηγέτη που οδηγεί τη χώρα του στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Η προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούν εθνική παρακαταθήκη. Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία, θα λειτουργούν για πάντα ως η πυξίδα που δείχνει στην Ελλάδα, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, τον δρόμο προς την κοινή και ατομική μας πρόοδο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη