Πολιτική

Κορονοϊός: Σκέψεις για νέα κίνητρα για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα (18.10.2021) η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μητσοτάκης και Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με σημεία αιχμής την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία», την στρατηγική για την προμήθεια φαρμάκων κατά του κορονοϊού, την επιδημιολογική επιτήρηση αλλά και τις δαπάνες για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η «Ώρα του Πρωθυπουργού» ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Νέες καμπάνιες ενημέρωσης και κίνητρα στο τραπέζι

Η πορεία των εμβολιασμών προκαλεί έντονη ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς έχουν καταγράψει «βουτιά». Δεν ξεπερνούν τις 6.000 ημερησίως, παρά τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και τις «ελευθερίες» σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Στην κυβέρνηση υπάρχει η σκέψη για νέες καμπάνιες ενημέρωσης με στοχευμένο χαρακτήρα. Δηλαδή καμπάνιες που θα «τρέξουν» κυρίως σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, και θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες.

Στο τραπέζι συζητείται και η παροχή επιπλέον κινήτρων στους ανεμβολίαστους, ωστόσο, όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη, δεν φαίνεται να υπάρχουν και πολλά… δέλεαρ που δεν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

click4more: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» η ταυτόχρονη νόσηση από γρίπη και κορονοϊό – Αυξημένος κίνδυνος θανάτου ή διασωλήνωσης

Παράλληλα η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προανήγγειλε ότι θα δοθεί σύντομα μια τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας με το υπουργείο Υγείας, όπου ειδικοί θα απαντούν στις απορίες των πολιτών γύρω από τα εμβόλια.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να κάνουν το επόμενο βήμα…

Παράλληλα κινητές μονάδες εμβολιασμού συνεχίζουν τις επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές, για να διευκολύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ανησυχία για τους χαμηλούς ρυθμούς του εμβολιασμού.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικά

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν τη βεβαιότητα ότι οι αρνητές δεν πρόκειται να πειστούν με οποιοδήποτε τρόπο. Δεδομένου ότι το ποσοστό του σκληρού πυρήνα των αρνητών εκτιμάται γύρω στο 13-14% του πληθυσμού, η προσοχή εστιάζεται στους υπόλοιπους πολίτες που είναι ακόμη επιφυλακτικοί…

Κι ενώ ο χειμώνας είναι ήδη εδώ, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας δεν έχει ακόμη χτιστεί.

Η προσδοκία ήταν από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Νοεμβρίου να έχουν γίνει 1 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί, ώστε να θωρακιστεί επαρκώς η κοινότητα.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου είναι… απογοητευτικά

Ενώ τον Σεπτέμβρη ο ημερήσιος ρυθμός έφτασε τις 20.000 εμβολιασμούς, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός έκαναν «βουτιά».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα με μία δόση έχει εμβολιαστεί έως τώρα το 62% του γενικού πληθυσμού, όταν ο στόχος είναι τουλάχιστον το 70% για να υπάρξει ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι στο 71,3%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ενέργεια - «Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν από τα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος στην Ευρώπη»
«Σχεδόν ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά αδυνατεί να θερμάνει επαρκώς την κατοικία του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
O Νίκος Ανδρουλάκης
Τα συλλυπητήρια μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»
Τη φονική πυρκαγιά στην μπισκοτοβιομηχανία σχολίασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2025 έκλεισε με «τραγικό απολογισμό δεκάδων νεκρών» σε εργατικά δυστυχήματα
Εικόνες από το φλεγόμενο εργοστάσιο από ψηλά
Ο Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση Φλωρίδη για τη «διάταξη Κεφαλογιάννη»: «Δεν στέκεται ως υπουργός Δικαιοσύνης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό δρόμο και για πρακτικές που «προσομοιάζουν στην Ουγγαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
20
Επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές προτείνει ο Μητσοτάκης - Σχέδιο για Τριεδρική Εκλογική Περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά των εδρών Επικρατείας σε 12 καθώς και ότι το όριο εισόδου στη Βουλή παραμένει στο 3%
κάλπη
Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Η Πυροσβεστική ερευνά για να αποδοθούν ευθύνες
«Η Πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
52
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά περιδίνησης: Αιχμές, εσωστρέφεια και στο βάθος το συνέδριο του Μαρτίου
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι η ήττα δεν είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που τον πήχη έχει βάλει αρκετά ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος