Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κωστής Χατζηδάκης: Η πρώτη λέξη που έγραψε ο γιος του ήταν ΕΦΚΑ

Κωστής Χατζηδάκης: Η πρώτη λέξη που έγραψε ο γιος του ήταν ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ εδώ, ΕΦΚΑ κι εκεί, τι να κάνει και ο μικρός Γιάννης, αυτή ήταν η πρώτη λέξη που έγραψε. Το αποκάλυψε ο μπαμπάς του, Κωστής Χατζηδάκης.

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε σήμερα (19.04.2023) ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή MEGA Καλημέρα. Κι εκεί μίλησε όχι μόνο για την πολιτική αλλά και για την οικογένειά του, τη σύζυγό του και πως της έκανε πρόταση γάμου αλλά και για τον 5,5 ετών γιο του, Γιάννη.

Ο μικρός τώρα αρχίζει να μαθαίνει να γράφει και πριν από μερικές μέρες ζήτησε να γράψει. Και η λέξη που έγραψε ήταν ΕΦΚΑ. Και μετά, όπως περιέγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης, «έβαλε ένα Χ γιατί ταλαιπωρεί τον μπαμπά».

Στην ερώτηση αν ο γιος του ξέρει τη δουλειά κάνει, ο Κωστής Χατζηδάκης περιέγραψε: «Ήμουν στο τάμπλετ και κάτι κοίταζα και μου λέει η Πόπη “βρε Κωστή είσαι στο σπίτι, ασχολήσου λίγο με τον Γιάννη”, και απαντά ο Γιάννης: “Μαμά, ο μπαμπάς είναι σημαντικός, τώρα διαβάζει για την δουλειά του, άστον να διαβάσει και μετά θα έρθει και σε εμάς”».

«Από τότε που γεννήθηκα αντιπαθώ τα μεγαλεία και τις κουστωδίες. Θυμάμαι, ήμουν νέος ευρωβουλευτής και πηγαίναμε σε βασιλικά παλάτια, και έλεγα στον εαυτό μου “πώς στο καλό ζουν εδώ πέρα και δεν παθαίνουν κατάθλιψη”», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Και αποκάλυψε τις… θυσίες που έχει κάνει σε προσωπικό επίπεδο για την πολιτική: «Λέω καμιά φορά για τον εαυτό μου, ευτυχώς που δεν έχω πλούσια γούστα. Έχω να πάω στην Μύκονο είκοσι χρόνια τώρα, δεν μου λείπει, αλλά ξέρω ότι αν πήγαινα κάθε τρεις και λίγο θα ήμουν αντικείμενο σχολιασμού. Έχω απόλυτη επίγνωση ότι αν κάνεις υπερβολές, θα τις βρεις μπροστά σου».

  

Εκτενέστατη ήταν η αναφορά του στη σύζυγό του, Πόπη Καλαϊτζή, η οποία μάλιστα εμφανίστηκε με Skype στην εκπομπή, αφήνοντας… άφωνο τον υπουργό Εργασίας. «Έχει μεγαλώσει στον πολιτικό χώρο, ήταν στην αυτοδιοίκηση, τα αντιλαμβάνεται αυτά. Το γεγονός ότι είμαστε και οι δύο πολιτικοποιημένοι μας έφερε πιο κοντά».

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι η γυναίκα του έκανε πίσω, μίας και η κα Καλαϊτζή βρισκόταν εντός του πολιτικού στίβου για να προχωρήσει ο σύζυγός της. «Το εκτιμώ πολύ αυτό και της το αναγνωρίζω», παραδέχθηκε.

Και πρόσθεσε σχετικά με την σύζυγό του: «Της αναγνωρίζω επίσης ότι αφιερώθηκε στο παιδί μας. Θήλαζε για δυο χρόνια, γιατί είναι οπαδός του μητρικού θηλασμού, είχε αφήσει πίσω για λίγο την Ιατρική, τώρα ξεκίνησε να τα συνδυάζει».

Η Πόπη Καλαϊτζή μίλησε για την… πρόταση γάμου που δεν έγινε ποτέ, για το δαχτυλίδι πίσω από ένα γιαούρτι αλλά και για την αιτία που γκρινιάζει.

«Στην ουσία δεν έγινε ποτέ (η πρόταση γάμου), απλώς το αποφασίσαμε. Ωστόσο μου έδωσε το δαχτυλίδι, αλλά πότε μου έδωσε; Μία μέρα πριν τον γάμο».

Ο υπουργός ανέφερε ότι τον γάμο τους τον έκαναν σε ένα σπίτι κοινών φίλων, όπου είχε γίνει η πρώτη τους γνωριμία, με 80 καλεσμένους και το δαχτυλίδι το είχε κρύψει πίσω από ένα γιαούρτι.

Σε ερώτηση προς την κα Καλαϊτζή ποιο είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τον Κωστή Χατζηδάκη απάντησε: «Τον σύζυγο μου τον γνώρισα όταν ήμουν στην πολιτική. Τότε λοιπόν, ήθελα λεωφορεία, έστειλα μία επιστολή στον υπουργό και μετά τον συνάντησα από κοντά και είχα πάρει μαζί μου στο ραντεβού την αδερφή μου. Άρχισα να του αναλύω όλα αυτά τα θέματα με τα λεωφορεία, ωστόσο μου έκανε εντύπωση η γλυκύτητά του. Μετά το πρώτο ραντεβού, στην συνέχεια αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, παρά το γεγονός ότι είναι ένας φτασμένος πολιτικός».

Σχετικά με την ακρίβεια η σύζυγος του υπουργού είπε: «Επειδή προσέχω πάντα τις τιμές, γκρινιάζω αλλά πάντα προσπαθώ να ψωνίζω από προσφορές και να παρακολουθώ τις τιμές».

Τι θα έπαιρνε ο υπουργός μαζί του σε ένα ερημικό νησί; «Πρώτον θα έπαιρνα μία νταμιτζάνα νερό, ένα τεράστιο κιβώτιο με σάντουιτς και ένα βιβλίο πολυσέλιδο», ανέφερε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις