Πολιτική

Κοτζιάς για συλλαλητήριο: Συνεχίζω με ήσυχη συνείδηση

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο πρώτος, από πλευράς κυβέρνησης, που σχολίασε τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής (04.02.2018) στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για δημοσκοπήσεις της διαπλοκής που διαψεύστηκαν. Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως “φάνηκε η γύμνια της” και αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Σημειώνει επίσης ότι μετά το συλλαλητήριο, συνεχίζει με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη, να διαπραγματεύεται για το καλό της πατρίδας.

Το tweet που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς

Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας

Η παρέμβαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με παρέμβασή του ενόψει του συλλαλητηρίου, είχε ζητήσει νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση και να αντιμετωπιστεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ειρηνικά και με σύνεση.

Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως η Μητέρα Εκκλησία όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Βαλκανικής, εξ αφορμής των συζητήσεων για το θέμα του ονόματος της FYROM, κάνει έκκληση προς όλους τους ενδιαφερομένους για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθή το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13