Πολιτική

Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας θα προκαλέσει τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα – Πατριώτης ο Καμμένος

Παναγιώτης Κουρουμπλής για… όλα και με "προαναγγελία" για κινήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα που θα προκαλέσουν "σεισμό" στο πολιτικό σύστημα!

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του ορισμένες κινήσεις που θα προκαλέσουν τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Φυσικά, από τις αναφορές του δεν έλειψε και το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το Σκοπιανό και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Κουρουμπλής: Πατριώτης ο Καμμένος

Ο υπουργός Ναυτιλίας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει «ξεκάθαρη θέση» στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Είναι θέμα εθνικό και να αφήσει τις υπεκφυγές περί μη ύπαρξης δεδηλωμένης αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή», είπε.

Χαρακτήρισε δε τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο «πατριώτη». Και εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό».

«Με τον Πάνο Καμμένο συμπορευόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα βρούμε σημείο συνεννόησης και σε αυτό το θέμα» τόνισε.

Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλους, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι αρνητικός στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Γιάννης Μπουτάρης στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ να επισκεφθεί την Πρωτοχρονιά τη Θεσσαλονίκη. «Οι συναντήσεις δεν είναι κακές» επεσήμανε.

Οι εκλογές

Ο υπουργός Ναυτιλίας διαψεύδει κάθε συσχετισμό των κοινωνικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα. Κάθε μέρα που περνάει κερδίζει πόντους η κυβέρνηση και χάνει η ΝΔ» τόνισε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους μη έχοντες, πιστός στις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του, στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες ότι τώρα που μπορεί, κάνει αυτό που πρέπει», σημείωσε.

Άφησε, δε, ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει η κυβέρνηση θέμα απλής αναλογικής στη Βουλή. «Αυτό θα το δούμε όταν πρέπει» είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε επίσης τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς να ξεκαθαρίσουν  το αργότερο μέχρι το συνέδριο τους, τον Μάρτιο, αν θα πάνε με τη «δεξιά του κ. Μητσοτάκη» και τους προειδοποίησε με «συντριβή» αν ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Προσωπικά δεν πιστεύει πάντως ότι «η Φώφη Γεννηματά είναι υπέρ της σύμπλευσης με τον κ Μητσοτάκη».

Τα ναυάγια και το υπουργείο

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «έχει πολλά να κάνει ακόμη στο υπουργείο Ναυτιλίας», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του να ανασύρει όλα τα ναυάγια στον ελληνικό χώρο. Μάλιστα, χθες (28.12.2017) υπέγραψε απόφαση να ανασυρθεί από το λιμάνι του Πειραιά – εκεί όπου θα εγκατασταθεί η τεράστια δεξαμενή της COSCO- το βυθισμένο εδώ και 20 χρόνια επιβατηγό πλοίο Corfu island, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

Τα περίπου 2 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει, θα τα πάρει η εταιρεία που θα το ανασύρει, πουλώντας το πλοίο για σκραπ σε τουρκικά ναυπηγεία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα ανασυρθούν και τα υπόλοιπα ναυάγια, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπελάδες» στο ΠΑΣΟΚ φέρνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Η Καρυστιανού, ο Τσίπρας και η επάνοδος της Κασιμάτη
Την ίδια ώρα, «πονοκέφαλο» προκαλεί το αποτέλεσμα της έρευνας, σύμφωνα με το οποίο το κόμμα Καρυστιανού εμφανίζει (πριν ακόμα συγκροτηθεί) δυνητική ψήφο 10% στο ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Αντίστροφη μέτρηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Οι αλλαγές για υπουργούς, ΑΕΙ, Δημόσιο και το «στοίχημα» της συναίνεσης
«Στοίχημα» αποτελεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, με το κυβερνών κόμμα να «ποντάρει» ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 31
Μαρία Καρυστιανού για ελληνοτουρκικά: «Πυρά» στην κυβέρνηση για ιστορική «τεμενάδα» στην Άγκυρα και «Πρέσπες του Αιγαίου»
Η Τουρκία κλιμακώνει τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ενώ η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις, αναφέρει
Δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026. (OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI) 92
Η κυβέρνηση βάζει μπρος την συνταγματική αναθεώρηση: Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες
Κυριάκος Μητσοτάκης
90
Θεόδωρος Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι είπε για την άρση μονιμότητας και τις κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο
«Το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι τόσο η άρση της μονιμότητας αυτή καθαυτή, όσο η καθιέρωση ενός ουσιαστικού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Δημόσιοι υπάλληλοι
16