Πολιτική

Κουρουμπλής: Πάντα ο ανασχηματισμός δημιουργεί ένα κλίμα

Υπέρ του ανασχηματισμού και κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».
 

«Πάντοτε ο ανασχηματισμός δημιουργεί ένα κλίμα, έναν αέρα. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει. Από ‘κει και πέρα, δουλειά χρειαζόμαστε, χρόνο χρειαζόμαστε, τώρα είμαστε σε μια περίοδο που προχωρούν αρκετά πράγματα, πιστεύω σε όλα τα υπουργεία, υπάρχει κινητικότητα», σημείωσε.
 
Αντίθετα, εκτίμησε ότι οι πρόωρες εκλογές θα έβαζαν τη χώρα σε «φάση αποσταθεροποίησης», καθώς «η κυβέρνηση έχει βάλει τα πράγματα σε μια ρότα», ενώ διερωτήθηκε: «Ας πούμε ότι πάμε σε εκλογές. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση; Βλέπετε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μετακινούνται προς τα δεξιά; Αυτοί οι ψηφοφόροι κρατάνε στάση αναμονής. Δεν πάνε πουθενά».
 
Για τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συνταξιούχων, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «Μόλις το έμαθα τηλεφώνησα σε όλους τους αρμοδίους και στον γενικό γραμματέα και στον αρχηγό. Δεν θα ήθελα να υπάρχουν από την πλευρά της Αστυνομίας αυτού του είδους οι αντιδράσεις, αν και νομίζω πως γενικά, κάνει σωστά την δουλειά της και θεωρώ πως αυτό το περιστατικό ήταν πολύ περιορισμένο. Αλλά θα το δούμε».
 
Ο αρμόδιος υπουργός, κάλεσε επίσης τους 140 δήμους που δεν έχουνε ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) και τους 270 που δεν διαθέτουν ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ, να θέσουν το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα, ώστε το επόμενο έτος να έχει αντιμετωπιστεί.
 
Τέλος, για τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη περί χορήγησης 180 ευρώ για κάθε παιδί, για φιλοξενία σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, σχολίασε ότι το ποσό είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τα περίπου 2.500 ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε voucher.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νικόλας Φαραντούρης περνά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ – Ανεβάζει τους ρυθμούς διεύρυνσης η Χαριλάου Τρικούπη
Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι της Νίνας Κασιμάτη η οποία τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του Θάνου Μωραΐτη
Φαραντούρης και Ανδρουλάκης
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για εξεταστική στις αρχές της εβδομάδας – Πολιτικό θρίλερ για τις υποκλοπές
Στο ΠΑΣΟΚ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες 120 ψήφοι, ώστε το αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές να εγκριθεί και η εξεταστική επιτροπή να συσταθεί
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 9
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 162