Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε υποδομές για να γίνει κόμβος ενέργειας στη νότια Ευρώπη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε υποδομές για να γίνει κόμβος ενέργειας στη νότια Ευρώπη

Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της ως κόμβο ενέργειας στη νότια Ευρώπη, είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις συναντήσεις του στο Νταβός της Ελβετίας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (19.1.2023) το απόγευμα με τον CEO της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Intel, Patrick Gelsinger, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τον οποίο συζήτησε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας.

Ο Patrick Gelsinger συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «κάνατε εξαιρετική δουλειά, σε δύσκολες συνθήκες».

Οι προκλήσεις της Ρωσίας στη συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu. Εξετάστηκαν οι προκλήσεις που απορρέουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εργαλειοποίηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Μόσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ρόλο της ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στη νότια Ευρώπη, αλλά και ως πυλώνα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβανομένης της Μολδαβίας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την κ. Sandu για το γεγονός ότι η Μολδαβία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της επόμενης συνόδου της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας και εξέφρασε τη στήριξή του για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις