Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»

Το στίγμα της αλλαγής που συντελείται στη χώρα έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας.

«Απέναντι στην γκριζίλα και στη μιζέρια, αυτή η εκδήλωση ήταν η καλύτερη απάντηση ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα. Οι πολιτικές μας στην αγορά εργασίας αποδίδουν. Σε λίγο θα αντιμετωπίζουμε το ανάποδο πρόβλημα. Από εκεί που δεν βρίσκαμε δουλειά, τώρα οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Είναι ένα πιο ευχάριστο πρόβλημα σε σχέση με την εποχή που η ”κάλπαζε” η ανεργία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

«Δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η ανεργία στη χώρα μας είναι πλέον στο 8%, έχοντας αποκλιμακωθεί κατά περίπου δέκα μονάδες από το 2019 και την πρώτη εκλογική νίκη της ΝΔ. Παράλληλα, όπως είπε, αυτό έφερε και αύξηση μισθών, δικαιώνοντας την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη στην επιτυχία του θεσμού «Ημέρες Καριέρας», που θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα, μολονότι, όπως τόνισε, αρχικά αντιμετωπίζονταν με καχυποψία. Ενθάρρυνε επιχειρήσεις και κοινωνικούς εταίρους να συμμετέχουν ακόμα περισσότερο σε ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να δημιουργούμε θέσεις εργασίας. Το ζητούμενο είναι να αυξάνονται και οι μισθοί με έναν ρυθμό τέτοιον που να μπορούν να υποστηρίζουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων. Όμως, αυτά τα στατιστικά στοιχεία, λίγη αξία έχουν μπροστά στις προσωπικές ιστορίες τις οποίες ακούσαμε σήμερα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι μέρες καριέρας δεν είναι μόνο για τους ανέργους, είναι και για εργαζόμενους, οι οποίοι μπορεί να ψάξουνε μια διαφορετική δουλειά που να καλύπτει περισσότερο τις προσδοκίες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία στο εξωτερικό και την επιστροφή του στην Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι στα χρόνια της κρίσης ήταν πολλοί που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό, ενώ στάθηκε και στο κύμα επιστροφής που παρατηρείται στις μέρες μας.

«Το ζήτημα είναι το ισοζύγιο» είπε, τονίζοντας ότι πέρυσι επέστρεψαν περισσότεροι στη χώρα μας απ’ όσους έφυγαν. Αυτό, όπως είπε, δικαιώνει την εργασιακή πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ συνέχισε, υπογραμμίζοντας τα φορολογικά κίνητρα που δίνονται σε όσους Έλληνες γυρίζουν στην πατρίδα, για να εργαστούν.

«Κάτι πράγματι αλλάζει στην Ελλάδα, οι πολιτικές μας στην αγορά εργασίας αποδίδουν», υπογράμμισε, και κατέληξε, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία πλήθους μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 19
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
104
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2