Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Βλέπει” εκλογές και δηλώνει έτοιμος! “Αναξιόπιστος ο Τσίπρας, θα καταρρεύσει”

- Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
- Εμφανίστηκε ενωτικός όσον αφορά στη "μάχη" του με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας πως όποιος κι αν επικρατήσει στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξη θα βγει ενωμένη
- Το... ακριβώς αντίθετ με τον ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή κριτική, ολομέτωπη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και δήλωση... ετοιμότητας σε περίπτωση "πολιτικών εξελίξεων εντός του 2016"
- Τα θερμά του συλληπητήρια έστειλε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον θάνατο της αδελφής του, Βάσως

Στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Τα θερμά μου συλληπητήρια στον Βαγγέλη και την οικογένειά του”, είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον “χαμό” της αδερφής του αντιπάλου του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ να απαντά φυσικά καταφατικά, δεσμευόμενος μάλιστα πως σε περίπτωση νίκης του, η ΝΔ θα ανασυγκροτηθεί πολύ γρήγορα, αλλά και θα προηγείται σε δύο μήνες του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά.

“Πολτική με ψέματα και λαϊκισμό θα σταματήσουμε να κάνουμε”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, που συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον Αλέξη Τσίπρα. “Είναι αναξιόπιστος, χρησιμοποιεί την συναίνεση α λα καρτ και δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο προχωρεί σε παρεμβάσεις στην Παιδεία που ακυρώνουν μεταρρυθμίσεις ετών. Κατεδαφίζει τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και εμείς δεκανίκι δεν θα γίνουμε”.

Σε τρεις μήνες μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σίγουρος πως θα μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών. “Δεν είχα στήριξη από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς της ΝΔ, δεν είχα στήριξη από άλλους βουλευτές και πολλοί πίστευαν ότι δε θα μπορούσα να είμαι στον δεύτερο γύρο”.

“Οποιοσδήποτε κι αν κερδίσει, είτε εγώ είτε ο Βαγγέλης, η ΝΔ θα είναι ενωμένη την επόμενη μέρα”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μπει σε καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δείχνοντας ωστόσο έτοιμος για σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 “Έχω τη δυνατότητα να φέρω πολίτες στη ΝΔ που αισθάνονται πολιτικά ορφανοί”, συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος της “γαλάζιας” παράταξης, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει “άνοιγμα” στο κέντρο.

Όσο για τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκης πως εκείνος ανέβηκε “σκαλί-σκαλί” τις βαθμίδες της παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως στην πρώτη του εκλογή ήταν πλεονέκτημα το όνομα “Μητσοτάκης”, ωστόσο από εκεί και πέρα ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν τον βοήθησε.

Ο “Καραμανλικός” παράγοντας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα όσα λέγονται για “καραμανλικό” και “μητσοτακικό” μπλοκ, τόνισε πως αυτό χαρακτηρίζει τον 20ό και όχι τον 21ο αιώνα, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. “Οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ ρεαλιστικές λύσεις. Με τον Κώστα Καραμανλή έχω μια πολύ καλή σχέση, τον συμβουλεύομαι, τον επισκέπτομαι συχνά και δεν πρέπει να διχάσουμε τη ΝΔ”.

“Εξάλλου θυμίζω ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης έφερε τη ΝΔ στο 47%. Για να ξαναγίνουμε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ο παραδοσιακός δεξιός ψηφοφόρος πρέπει να σιαθάνεται το ίδιο άνετος με τον μετριοπαθή κεντρώο”, συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, για να κλείσει στέλνοντας “μήνυμα” εκλογών!

“Οι 400.000 πολίτες που ψήφισαν, απαιτούν από τη ΝΔ να είναι ενωμένη. Ο κ. Τσίπρας πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος μετα ψέματα που είπε. Εκτιμώ ότι θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις εντός του 2016 και η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13