Πολιτική

Κυβέρνηση για Νίκο Παππά: Έπρεπε να χειροδικήσει για να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τώρα είναι αργά για δάκρυα

«Αυτοί που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι υποκριτές», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στο πρωτοφανές περιστατικό στο Στρασβούργο, που σύμφωνα με καταγγελία του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς του επιτέθηκε.

Ο δημοσιογράφος του News 24/7, Νίκος Γιαννόπουλος, υπέβαλε μήνυση, κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης (16.12.2025) στο Στρασβούργο.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή στο Στρασβούργο, δέχτηκε επίθεση από τον ευρωβουλευτή, ο οποίος γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο στο κεφάλι ενώ ήταν σε μπαρ.

Ο Νίκος Παππάς μετά από αυτό το περιστατικό τέθηκε εκτός ευρωομάδας και βρίσκεται προς διαγραφή και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

«Χθες το βράδυ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο, αφού τον έβρισε χυδαία.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων απαξιωτικών και επιθετικών συμπεριφορών του εν λόγω ευρωβουλευτή, με πολλά διαφορετικά θύματα, για τις οποίες το κόμμα του ακολούθησε την τακτική της αποσιώπησης και της πολιτικής κάλυψης.

Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει.

Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κρατούσαν στο κόμμα τους έναν άνθρωπο με τέτοιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι αυτοί που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής και τους τιμητές του κράτους δικαίου είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι υποκριτές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση και αγωγή προανήγγειλε ο Άκης Σκέρτσος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είστε παντρεμένος με τη Δικαιοσύνη», «διώκετε γυναίκες»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι η σύζυγός του υπουργού Επικρατείας «τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης μεταξύ των δικαστών»
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στα υπουργικά έδρανα της Βουλής
Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές
Η «θερμή» στιχομυθία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Μακάριο Λαζαρίδη και η παραδοχή ευθείας σύνδεσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Δικαιοσύνη για Όλους» με την Πλεύση Ελευθερίας
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αίτηση άρσης ασυλίας της
Δημοσκόπηση Pulse: Μικρή πτώση η ΝΔ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας – Τα «κόμματα» Τσίπρα και Σαμαρά
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το σαφές προβάδισμα με 29%, αλλά χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse
Εκλογές
Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση – πρόκληση»
«Θα έπρεπε να είχα λειτουργήσει αλλιώς σε όσα έκανε όντας σε αυτή την κατάσταση, η οποία ίσως ήταν ο λόγος που "μετέφερε" γεγονότα και φράσεις όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν» λέει ο ευρωβουλευτής
Νίκος Παππάς 54
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την επίθεση του Νίκου Παππά σε δημοσιογράφο: «Καταδικάζουμε την τραμπούκικη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή»
«Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συγχαίρει την Ελλάδα για το «σπάσιμο» του κυκλώματος μεταφοράς τόνων κοκαΐνης
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την υπόθεση οδήγησε στον εντοπισμό πλοίου με κοκαΐνη αξίας 100 εκατ. ευρώ και στη σύλληψη 10 μελών του κυκλώματος, ανάμεσά τους και του 61χρονο «Έλληνα Εσκομπάρ»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ