Πολιτική

Λ. Κατσέλη: “Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών”

Ακόμη, σε ερώτηση για το εάν υφίσταται το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" στο οποίο "αναφέρεται και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε σημερινή συνέντευξή του", η κ. Κατσέλη τόνισε ότι πρόκειται για "ψευτοδίλημμα".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 “Η Κοινωνική Συμφωνία είναι πανέτοιμη για τις εκλογές και φιλοδοξεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να βάλει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και να προτάξει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης εξόδου της χώρας από την κρίση”, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ μετεκλογικών συνεργασιών με “προοδευτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς αλλά και ευρύτερα άλλων κομμάτων”, με την προϋπόθεση να υπάρξει σύγκλιση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, προκειμένου να στηριχτεί μια κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας που θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε “ψευδεπίγραφο” το δίλημμα περί “μνημονίου ή ακυβερνησίας” και τόνισε ότι η “πολιτική εντός αυτού του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει” και πως “συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ με συνταγή του μνημονίου θα βαθύνει την κρίση και θα οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών”.

Ερωτηθείσα σχετικά με το κάλεσμα που απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να ακολουθήσει η ελληνική αριστερά το παράδειγμα της αριστεράς της Γαλλίας, η κ. Κατσέλη είπε ότι “το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια πολιτική πρεσβεύει, εκείνη που υπέγραψε το μνημόνιο 2 και τη δανειακή σύμβαση ή αυτή που λέει τώρα ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, όταν έχει ο ίδιος υπογράψει;”.

Σημείωσε δε ότι το ζητούμενο είναι η ανατροπή προβλέψεων που διέπουν το δεύτερο μνημόνιο που, όπως είπε, εκτός από τις περικοπές περιλαμβάνουν αφενός την “αποδόμηση” των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, αφετέρου, την “επικίνδυνη άρση και παραίτηση της ασυλίας του κράτους και της ΤτΕ έναντι κατασχέσεων περιουσιακών μας στοιχείων”.

Παράλληλα, έβαλε κατά του προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, αντιστοίχως, αναφέροντας ότι η οικονομική πολιτική του δεύτερου μνημονίου και οι “δεσμεύσεις” των δύο αρχηγών “θα οδηγήσουν σε μεγάλη εξαθλίωση τη μέση οικογένεια και αντιστρατεύονται το σκοπό της εξόδου από την χώρα”.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλου, ζητώντας ενημέρωση για τη στρατηγική των τραπεζών αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση και την ανάγκη ρευστότητας και ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών, βάσει των προτάσεων της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο τότε υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Ευ. Βενιζέλος, “έδωσαν μάχη οπισθοφυλακής” και τόνισε ότι “το χαμένο έδαφος πρέπει να ανακτηθεί”, μέσα από διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Επιπλέον, η πρόεδρος του κόμματος, υπεραμύνθηκε της επιλογής της να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο παραπέμποντας στις “έκτακτες συνθήκες” της περιόδου, αν και είπε ότι έπρεπε να είχε τεθεί από τότε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Τέλος, υποστήριξε, ότι κατά τη θητεία της στα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας υπήρξαν συγκρούσεις τόσο με συναδέλφους της λόγω διαφορετικής αντίληψης για την πολιτική, όσο και με τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85