Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λ. Κατσέλη: Οι δανειστές μας θα μπορούν να μας πάρουν και το χρυσό

Σημειώνει μάλιστα πως οι δανειστές μας θα μπορούν ακόμα και να διεκδικήσουν μέρος της ακίνητης περιουσίας.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, υπογραμμίζει ότι «το νέο δάνειο θα δώσει μια κάποια ανάσα, χάρη, ιδίως, στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών. Δεν λύνεται, όμως, το πρόβλημα, στη ρίζα του. Η κρίση θα επιστρέψει, με τρόπο ακόμη πιο δραματικό», τονίζει.

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, οι αιτίες δεν αντιμετωπίσθηκαν, αλλά απλώς κερδήθηκε, χρόνος, συμπληρώνοντας: «Και για πρώτη φορά το κράτος κατήργησε όλα τα δικαιώματα, ακόμη και τα συνταγματικά. Έχασε όλη του την ισχύ, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των πιστωτών μας».

Η οικονομολόγος και πολιτικός, η οποία καταψήφισε το νέο μνημόνιο, τονίζει ότι «αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και συσσωρεύσει καθυστερήσεις, τα υπόλοιπα κράτη θα μπορούν να διεκδικήσουν και μέρος της δημόσιας περιουσίας, να πάρουν και μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος».

Σε σχέση με την κοινωνική κατάσταση, το πρώην μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «τα μέτρα αυτά δεν δημιουργούν ανάπτυξη. Ωθούν ακόμη περισσότερο προς την ύφεση. Και, εκτός αυτού, αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα, αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό, προκαλούν σύγχυση στις πολιτικές επιλογές».

Η Λ. Κατσέλη προβλέπει, τέλος, ότι «οι συνέπειες των μέτρων που υιοθετήθηκαν θα γίνουν αισθητές, επίσης, στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Είναι ένας σοβαρός κίνδυνος του οποίου ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τη διάσταση και τη σημασία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε