Πολιτική

Λυκουρέντζος: εισαγγελική έρευνα για τη συνταγογράφηση

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ότι ζητήθηκε εισαγγελική έρευνα και, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξετάζεται η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λυκουρέντζος, μόνο για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου εμφανίζεται φαρμακευτική δαπάνη σε ύψος που να συμπεραίνει κανείς ότι έχει ασθενήσει το 10% του πληθυσμού. «Η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνεται για να ελεγχθεί το σύστημα που εκτοξεύει τη φαρμακευτική δαπάνη και δεν είναι κατά όσων ασθενών έχουν ανάγκη», επέμεινε ο κ. Λυκουρέντζος και αναφέρθηκε στις επιθέσεις και τη συκοφάντηση που δέχεται το υπουργείο επειδή, από την περασμένη Παρασκευή, αποζημιώνει τη φθηνότερη δραστική ουσία.

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι η καθυστέρηση της έκδοσης του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων οφείλεται στο γεγονός ότι διενεργείται έλεγχος για να φανεί αν υπάρχει κατάχρηση για τα φάρμακα που βρίσκονται εντός πατέντας.

Διαβάστε επίσης:
Στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς

Λοβέρδος: τα υπουργεία είναι στον κόσμο τους
 

Οι… “λίσταρχοι” και η “θαμμένη” λίστα – Τι είπαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τους υπουργούς – Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331