Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαλλιά κουβάρια Παπαδημητρίου και Φίλης: «Με τη μαφία δουλεύετε» – «Με αλητείες εγώ δεν κάνω κουβέντα»

Μαλλιά κουβάρια Παπαδημητρίου και Φίλης: «Με τη μαφία δουλεύετε» – «Με αλητείες εγώ δεν κάνω κουβέντα»

Από… δυο χωριά έγιναν Μπάμπης Παπαδημητρίου και Νίκος Φίλης χθες (15.6.2023) το βράδυ στον τηλεοπτικό αέρα του Attica tv, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή την τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο και αντάλλαξαν σκληρά λόγια.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλούσαν για την τραγωδία στην Πύλο. Κουβέντα στην κουβέντα, η συζήτηση άναψε και πήρε φωτιά.

Ο… χαμός ξεκίνησε όταν ο Νίκος Φίλης είπε στον Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι «δεν σέβεται την περίσταση και τους 700 νεκρούς» στην Πύλο.

Εκεί οι Νίκος Φίλος και Μπάμπης Παπαδημητρίου έγιναν… μαλλιά κουβάρια και οι διάλογοι τους δείχνουν την ένταση πουν επικράτησε.

Παπαδημητρίου: Να το πάρετε πίσω αυτό που είπατε. Δεν σέβομαι εγώ τους νεκρούς και τους σέβεστε εσείς; Να το πάρετε πίσω. Ζητήστε και μια συγγνώμη.

Φίλης: Τελείωσες;

Παπαδημητρίου: Εγώ τους σέβομαι περισσότερο από σας. Εγώ λέω τι πρέπει να κάνουμε για την τραγωδία, πρέπει να βρούμε λύσεις ενώ εσείς κοιτάτε να κάνετε κάτι εναντίον της χώρας σας και αυτό είναι το ντροπιαστικό, απαντήστε σε αυτό;

Φίλης: Δεν απαντώ στον κ. Παπαδημητρίου διότι και το ύφος του και τα όσα λέει μέχρι τώρα, δεν χρήζουν απαντήσεως. Πάμε στην ουσία, η οποία είναι το ναυάγιο με τους 700 νεκρούς και είναι και η διαχείριση του ναυαγίου από ελληνικής και ευρωπαϊκής πλευράς. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα.

 

«Ποιος έκανε τον απολογισμό;»

Ερωτηθείς ο Νίκος Φίλος εάν υπάρχουν ευθύνες είπε: «Όταν χάνονται 700 ζωές είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να δούμε τι έχει γίνει».

Και φυσικά η ένταση συνεχίστηκε:

Παπαδημητρίου: Εμείς μέχρι τώρα ξέρουμε τον αριθμό των διασωθέντων και τον αριθμό των νεκρών, εσείς ξέρετε κάτι άλλο;

Φίλης: Ξέρουμε από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που είχαν επικοινωνία με το καράβι.

Παπαδημητρίου: Ποιοι; Πείτε μας ένα όνομα.

Φίλης: Υπάρχουν τόσα ονόματα.

Παπαδημητρίου: Ποιοι είναι, πείτε μας ένα όνομα. Ποιος έκανε τον απολογισμό για τους 700 νεκρούς;

Φίλης: Δώστε μου το χρόνο να σας πω. Είναι στοιχεία που πρέπει να απαντηθούν. Λέω λοιπόν, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες και καταγγελία η πρώτη είναι κοινή λογική. Γιατί χάθηκαν τόσοι άνθρωποι σε ένα ναυάγιο, οι απαντήσεις που δίνει το λιμενικό είναι απαντήσεις που πρέπει να ερευνηθούν.

«Η Ελλάδα δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο διάσωσης»

Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης έδωσε κάποια κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει πάνω σε αυτά θα δοθούν απαντήσεις,ρίχνοντας καρφιά στο Λιμενικό για τη στάση του.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε: «Υπήρχε πρωτοβουλία διάσωσης; Το λιμενικό απαντάει “όχι”. Γιατί είναι το διεθνές δίκαιο που εμποδίζει στα διεθνή ύδατα να κάνουμε διάσωση και δεύτερον “μας είπαν” δεν θέλουμε διάσωση. “Ποιος είπε δεν θέλουμε να μας σώσετε; κάποιος”. Δηλαδή συνομιλούσε το λιμενικό με έναν κάποιον;

Αν το πλοίο είχε ναρκωτικά θα είχε παρέμβει το λιμενικό; Δεν ισχύει το επιχείρημα περί διεθνών υδάτων; Εδώ έχουμε ζωές. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν ακολούθησε πρωτόκολλο διάσωσης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε μαρτυρίες και καταγγελίες που θέλουν το λιμενικό να ρίχνει σκοινιά στο πλοίο για να το τραβήξει προς την μεριά της Μάλτας.

Παπαδημητρίου: Ποιος τα λέει αυτά κ. Φίλη; Με ποιους συζητάτε;

Φίλης: Υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας ότι «υπάρχει ένας από τους διασωθέντες που το αναφέρει», με τον κ. Παπαδημητρίου να ειρωνεύεται την καταγγελία αυτή. «Υπάρχει ένας από τους διασωθέντες που το είπε στον Τσίπρα, που μας το είπε εμάς, που μας το λέει ο Φίλης», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει βγει στον αέρα ο ίδιος», του απάντησε ο δημοσιογράφος.

«Μαφία»

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Νίκος Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο και λίγο μετά η κόντρα ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Παπαδημητρίου: Ο Ιάσωνας Παπαδόπουλος είναι μη φερέγγυο πρόσωπο για να μην πω κάτι πιο βαρύ.

Φίλης: Αφήστε τώρα.

Παπαδημητρίου: Με τους ίδιους δουλεύετε συνέχεια κ. Φίλη, η ίδια μαφία, με αυτήν τη μαφία δουλεύετε.

Φίλης: Κ. Παπαδημητρίου αν θέλετε να κουβεντιάσετε μόνος σας μπορείτε να το κάνετε, συνεννοηθήκαμε; Αλητεία στην κουβέντα όχι. Ντροπή σου.

Παπαδημητρίου: Η αλητεία είναι να στήνεις ένα ψεύτικο πράγμα για να επιτεθείς στη χώρα. Πηγαίνετε έξω από τα σύνορα για να το κάνετε.

Φίλης: Δεν είστε πρωτότυπος

Παπαδημητρίου: Μόνο ψέματα λέτε αυτήν τη στιγμή.

Φίλης: Με αλητείες και μαφιόζικα πράγματα εγώ δεν κάνω συζήτηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις