Πολιτική

Μαρινάκης για Κωνσταντοπούλου: Ήταν επιλογή της να υπερασπιστεί έναν βιαστή

«Θα μπορούσατε να μην τον αναλάβετε, αν ήσασταν τόσο ευαίσθητη με τα γυναικεία δικαιώματα»

Ήταν επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να υπερασπιστεί έναν βιαστή είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στον απόηχο της χθεσινής τοποθέτησης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για υπόθεση που είχε αναλάβει προ ετών η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι ότι τον υπερασπιστήκατε αυτόν το βιαστή. Αλλά με μία νομοθετική ρύθμιση και με τη δική σας ψήφο, υπογραφή και ομιλία, αυτός βγήκε έξω», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την «ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».

Απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση της κας Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μοιάζει στον κ. Τσίπρα, κάνοντας και αυτή ρημπράντιγκ.

«Πρώτα με τις καρδούλες και μετά με τα υπόλοιπα. Επειδή είναι γνωστά τα έργα και ημέρες σας μέχρι το 2015 [. . .] προσπαθείτε, να μας δείξετε ότι είστε κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό. Και φτάνετε μέχρι και στο σημείο να σταθείτε δίπλα από πονεμένους ανθρώπους. Αυτό το κάνετε κατά συρροή τα τελευταία δύο χρόνια, για να κερδίσετε πολιτικά, στον πόνο τους δίπλα».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε κατηγορούμενου να έχει υπεράσπιση και δικαίωμα του κάθε δικηγόρου να υπερασπιστεί έναν κατηγορούμενο, «αλλά, από τη στιγμή που επιλέγεις να μπεις στην πολιτική, και να κατηγορείς βουλευτές για δολοφόνους, να κατηγορείς έναν πρωθυπουργό ότι συγκαλύπτει λαθρέμπορα, να υπονοείς ότι συνδέεται μία κυβέρνηση με το θάνατο ενός ανθρώπου, τότε, να το παίζεις προστάτιδα όλων των γυναικών, [. . .] τότε, δικαίως σου ασκείται αυτή η κριτική. Θα ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι υποχρεωτικό..

Δεν ήσασταν από λίστα, διορισμένη από την εισαγγελία, που υποχρεωτικά τον επιλέξατε. Θα μπορούσατε να μην τον αναλάβετε, αν ήσασταν τόσο ευαίσθητη με τα γυναικεία δικαιώματα και τις γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοια βασανιστήρια» είπε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε: «Ήταν επιλογή σας. [. . .] Το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι ότι τον υπερασπιστήκατε αυτόν το βιαστή. Αλλά με μία νομοθετική ρύθμιση και με τη δική σας ψήφο, υπογραφή και ομιλία αυτός βγήκε έξω. Αποφυλακίστηκε. Το είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Και είναι αλήθεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ