Πολιτική

Μαρινάκης: Η αλήθεια για τις απευθείας αναθέσεις – Όσα δεν λέει το ΠΑΣΟΚ

«Δύο είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν για ακόμα μία φορά την τακτική αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του κυρίου Ανδρουλάκη. Κλεφτοπόλεμος & λαθροχειρία»

Με μια ανάρτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τις απευθείας αναθέσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, υπάρχουν παράμετροι στο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων όπως ότι η πλειοψηφία τους προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι από την κεντρική κυβέρνηση.

Όλη η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη

Εδώ και τρεις μέρες, έχει αποφασίσει ο κύριος Ανδρουλάκης να κάνει «σημαία» το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις.

Ελάτε λοιπόν να δούμε 3 κρίσιμα στοιχεία, τα οποία, δολίως ή όχι, αποκρύπτει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεδομένο πρώτο. Τι κάνει ο κ. Ανδρουλάκης; Παρουσιάζει ένα ποσοστό 70 – 80% μιλώντας για το πλήθος των δημοσίων συμβάσεων, ενώ δεν μας αναφέρει τι γίνεται με τα ποσά. Θα σας πω εγώ τι γίνεται με τα ποσά. Από το 2020 μέχρι και το 2024, από τα 64,2 δισεκατομμύρια ευρώ, μόλις τα 10,2 δισεκατομμύρια, έχουν προχωρήσει σε μία 5ετία, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Δεδομένο δεύτερο που κρύβει το ΠΑΣΟΚ. Από αυτές τις απευθείας αναθέσεις, λιγότερες από τις 14 στις 100, συγκεκριμένα 13,9% έχουν προχωρήσει από την Κεντρική Κυβέρνηση. Όλες οι υπόλοιπες είναι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με λίγα λόγια, λιγότερο από το 3,7% επί της συνολικής αξίας των δημοσίων συμβάσεων, προέρχεται με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης από την Κεντρική Κυβέρνηση.

Πάμε και στο τρίτο δεδομένο που δεν μας αποκαλύπτει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του. Η μέση αξία των απευθείας αναθέσεων ανέρχεται σε 12.500 ευρώ συν ΦΠΑ. Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ; Να πάει το όριο από τις 30.000 στις 20.000 ευρώ. Με βάση αυτό το δεδομένο, των 12.500 ευρώ μέσης αξίας απευθείας αναθέσεων, πόσο αποτελεσματική θα ήταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ;

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pavlos Marinakis (@pavlosmarinakis)

 

Και ένας πολιτικού χαρακτήρα προβληματισμός. Με απευθείας ανάθεση προχώρησε η διαδικασία του εμβολιασμού που έσωσε εκατομμύρια ζωές στη χώρα μας. Και δεκάδες άλλα εμβληματικά έργα, ειδικά για το πέρασμα της χώρας μας στην ψηφιακή εποχή.

Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ; Ποια από αυτά τα έργα θα έπρεπε να γίνουν με τη διαγωνιστική διαδικασία, με κίνδυνο να τελειώσουν μετά από 1 και 2 χρόνια, αν έχουμε πολλές προσφυγές;

Δύο είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν για ακόμα μία φορά την τακτική αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του κυρίου Ανδρουλάκη. Κλεφτοπόλεμος & λαθροχειρία. Νομίζω μπορείτε πολύ καλύτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μπάλα στην εξέδρα – Οι απειλές Βορίδη και Αυγενάκη έπιασαν τόπο
«Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αποφύγει τη συζήτηση για τις ποινικές ευθύνες» αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης
Ο Κώστας Ζαχαριάδης 2
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 μέχρι σήμερα η πρόταση της ΝΔ - Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στόχος είναι «να αναζητηθούν και να ερευνηθούν όλες οι παθογένειες, να εντοπιστούν τα προβλήματα και να υπάρξει πλήρης κάθαρση και διαφάνεια, προς όφελος του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ 143
Περιοδεία Ανδρουλάκη στην Κρήτη μετά τη «μουρμούρα» για το «παρών» στην τροπολογία Πλεύρη για τους μετανάστες
Σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με βουλευτές θα βρεθούν στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3
Ώρα αποφάσεων στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Διχασμένοι οι βουλευτές της ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη
Στους κόλπους της ΚΟ της ΝΔ το κλίμα, σε μεγάλο ποσοστό, είναι υπέρ των θέσεων του Μ. Βορίδη - Αντίθετα για τον Λ. Αυγενάκη, υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που εκτιμούν ότι «πλήγωσε την παράταξη»
Αυγενάκης και Βορίδης 4