Πολιτική

Μαρινάκης σε ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά πανεπιστήμια: Θέλουν η Ελλάδα να παραμένει θλιβερή εξαίρεση μαζί με την Κούβα

«Αυτού του είδους η αντιπολίτευση, δεν "χτυπάει" την Κυβέρνηση, αλλά στρέφεται ενάντια στα νέα παιδιά και στις οικογένειές τους»

«Θέλουν η Ελλάδα να παραμένει θλιβερή εξαίρεση μαζί με την Κούβα», απαντά ο Παύλος Μαρινάκης στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια που σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, έξι πήραν το πράσινο φως για να λειτουργία το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. 

«Το άγχος του ΠΑΣΟΚ να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη στάση του, με την οποία τάχθηκε κατά της ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων, το οδηγεί σε μια σειρά από ανεκδιήγητες και κυρίως βιαστικές ανακοινώσεις, με τελευταία τη σημερινή του αρμόδιου τομεάρχη, ο οποίος βασίστηκε σε δημοσίευμα χωρίς να περιμένει τις επίσημες αποφάσεις», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται, ότι ο υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης, σε σημερινή (02.08.2025) ανακοίνωση, τονίζει ότι: «Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια. Και κάπως έτσι η πολυθρύλητη “Σορβόνη” με το ενα “ν”, που δεν ήταν βέβαια το Πανεπιστήμιο των διεθνών διακρίσεων, δεν έλαβε άδεια λειτουργίας για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026» και πως «Το γαλλικό πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord, που θα συνεργαζόταν με το Ιnstitution d’ Etudes Francophones έμεινε εκτός και μαζί κατέπεσε το κεντρικό επιχείρημα του πρώην υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη οτι με τον νόμο του ιδρύονται δήθεν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια διεθνούς φήμης».

«Αρχικά προεξόφλησαν την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά από το ΣτΕ», λέει ο κ. Μαρινάκης.

«Στη συνέχεια είπαν ότι δεν θα έρθει κανένα πανεπιστήμιο στη χώρα. Διαψεύστηκαν από 13 ξένα πανεπιστήμια τα οποία έκαναν αίτηση, 4 εκ των οποίων στις υψηλότερες θέσεις και τα υπόλοιπα στον μέσο όρο των ελληνικών πανεπιστημίων.

Έπειτα κατήγγειλαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά κριτήρια και πως δεν θα γίνει κανένας έλεγχος. Διαψεύδονται από την ΕΘΑΑΕ η οποία αξιολογεί κάθε αίτηση με τα πιο αυστηρά κριτήρια στην Ευρώπη και της οποίας οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν. Οι αποφάσεις αυτές θα ορίζουν ποια πανεπιστήμια θα είναι έτοιμα να αδειοδοτηθούν το Σεπτέμβριο του 2025 και ποια θα έχουν ακόμα εκκρεμότητες να λύσουν ώστε πιθανώς να αδειοδοτηθούν στη συνέχεια», υπογραμμίζει και καταλήγει:.

«Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να επιτίθεται ονομαστικά σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και επέλεξε να στοιβάξει το κόμμα του με τις πιο οπισθοδρομικές πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν η Ελλάδα να παραμένει θλιβερή εξαίρεση μαζί με την Κούβα. Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί αυτό το ιστορικό λάθος, παρά να επιμένει κάνοντας το μαύρο άσπρο. Αυτού του είδους η αντιπολίτευση, άλλωστε δεν «χτυπάει» την Κυβέρνηση, αλλά στρέφεται ενάντια στα νέα παιδιά και στις οικογένειές τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για «θαλάσσια πάρκα» Τουρκίας: Η εθνική κυριαρχία και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας, δεν είναι διαπραγματεύσιμα
«Η κυβέρνηση να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., της UNESCO και του ΟΗΕ», αναφέρουν Μάντζος - Χριστοδουλάκης
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη 2
Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά και κυρώσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κυρώσεων προς το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα»
Αλέξης Τσίπρας 3