Πολιτική

Μέρκελ σε Παπαδήμο: “Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες”

Από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, ήταν φυσικά η Άνγκελα Μέρκελ.

“Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Η κυβέρνησή σας πρέπει επίσης να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση”, έστειλε το… μήνυμα η Άγκελα Μέρκελ και ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον κ. Παπαδήμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τον Λουκά Παπαδήμο ότι η Γερμανία “θα υποστηρίξει” την Ελλάδα στις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση.

“Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης”, αναφέρει η κα Μέρκελ στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά της προς τον κ. Παπαδήμο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική καγκελαρία.

Αναφέρθηκε επίσης “στην ωραία και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών”, η οποία ελπίζει ότι “θα ενισχυθεί και θα βαθύνει” ακόμη περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Αβραμόπουλος και Δήμας υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών – 4 στελέχη του ΛΑΟΣ σε υπουργεία

Αποκάλυψη Newsit – Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”

Ο Γιώργος παρέδωσε τα “κλειδιά” στον Λουκά Παπαδήμο

Βερολίνο: «Περιμένουμε σαφή δράση από την κυβέρνηση Παπαδήμου»


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 10
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 73
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας