Πολιτική

Μια τελευταία προσπάθεια – Πιέσεις στον Κουβέλη για κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι τον Σεπτέμβριο με αριστερό πρωθυπουργό

- Οι επαφές γίνονται μέχρι και αυτή την ώρα - Ποιά είναι η στάση του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ
- Το πρωί διέψευδε τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας
- Στις 19.30 μπροστά στον Κάρολο Παπούλια θα ξεκαθαρίσουν όλα
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έστω και κάποιες χαραμάδες φαίνεται να είναι ακόμα ανοικτές από την ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη για να σχηματισθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, κυβέρνηση που μπορεί να μην είναι μακράς πνοής, αλλά θα βγάλει την χώρα από την ακυβερνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, αργά χθες το βράδυ άναψαν τα τηλέφωνα και μεταφέρθηκε στον κ.Φωτη Κουβέλη μια πρόταση που θα οδηγήσει στην αποφυγή μιας νέας προσφυγής στις κάλπες άμεσα έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν σε αυτή την φάση καυτά ζητήματα με κύριο αυτό της οικονομίας.

Η πρόταση αυτή καλεί τον κ.Κουβέλη να συναινέσει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης με διάρκεια ζωής δυο το πολύ τριών μηνών, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου και θα έχει ως επικεφαλής πρωθυπουργό από τον χώρο της Αριστεράς.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Newsit, στις πρώτες διερευνητικές τηλεφωνικές συζητήσεις που έγιναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το σενάριο αυτό σε πρώτη φάση δεν αποκλείστηκε από τον Φώτη Κουβέλη, χωρίς όμως να έχει πει και το ναι.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα. Μέσα από αυτές και βεβαίως και με την συναίνεση εκείνων που αντιδρούν από την πρώτη στιγμή στην συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας αναμένεται να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση η οποία είναι πολύ πιθανόν να πέσει στις 19.30 στο τραπέζι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πίεση τώρα στον Καμμένο – Αν συμφωνήσει – πράγμα απίθανο – πάμε σε κυβέρνηση, αλλιώς πάμε σε εκλογές!

Τι θα γίνει αν δεν σχηματισθεί κυβέρνηση το βράδυ

Έμειναν στην… προσπάθεια – “Ορατές” πλέον οι εκλογές με τη χώρα σε τεντωμένο σχοινί – Νέα σύσκεψη το απόγευμα 19:30 στο Προεδρικό Μέγαρο

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων μετά το “ναυάγιο” – Αρνείται ο Τσίπρας να προσέλθει – Κρίσιμες ώρες για τη χώρα

Νέα δημοσκόπηση με τη διαφορά στον… πόντο για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Ο λαός με τη ψήφο του απονομιμοποίησε το μνημόνιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μυρτώ Κοροβέση διαψεύδει τα σενάρια προσχώρησης στο ΠΑΣΟΚ: «Μόνο το γραφείο μου είναι στη Χαριλάου Τρικούπη»
Η ανεξάρτητη βουλευτής αποσυνδέει την αποχώρησή της από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη από ενδεχόμενη μετακίνησή της, μιλά για «δύσκολη πολιτική απόφαση» και δηλώνει ότι παραμένει στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Μυρτώ Κοροβέση
Σφοδρά πυρά Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι παρερμηνεύει την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιλέγει «την άρνηση σε όλα»
Σταύρος Παπασταύρου
Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και στα περιφερειακά μέσα, υποστήριξε ότι «ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας» και προανήγγειλε την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα του 2030
Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
17
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ακλόνητο στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τη ΔΕΘ στο επίκεντρο της πολιτικής αντεπίθεσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακρίβεια, ανισότητες και «εξουσία για την εξουσία» και απέρριψε τα «κόμματα Ι.Χ.» και τις εξαρτήσεις από συμφέροντα
Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης 15