Πολιτική

Μιας πρότασης μομφής… ψήφοι εμπιστοσύνης έπονται!

Στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας ποτέ δεν έπεσε κυβέρνηση από πρόταση μομφής, όπως επίσης και από θέμα ψήφου εμπιστοσύνης που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπάρχει όμως το πρόσφατο παράδειγμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011, οπότε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης…αλλά για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό άλλο πρωθυπουργό όπως και έγινε με τον Λουκά Παπαδήμο.

Αύριο τα μεσάνυχτα πάντως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα “πέσει” καθώς όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφιστεί από τους 155 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον.

Έτσι η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα φανεί “μπετοναρισμένη” με τα δύσκολα ωστόσο να είναι μπροστά της, από τη στιγμή που το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν κρίσιμες ψηφοφορίες που θα εκληφθούν από την κυβέρνηση ως “ψήφος εμπιστοσύνης” με κορυφαία εκείνη της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2014 προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων αναμένεται να αποτελέσουν επίσης πεδία αμφισβήτησης της κυβερνητικής συνοχής καθώς οι αντιδράσεις προέρχονται όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από πλειάδα βουλευτών της πλειοψηφίας που έχουν διαμηνύσει προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εν πάση περιπτώσει απ΄ότι φαίνεται της “πρότασης δυσπιστίας” του ΣΥΡΙΖΑ, “ψήφοι εμπιστοσύνης” έπονται με τους βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δοκιμάζουν και να δοκιμάζονται επί ξυρού ακμής, με το “ατύχημα” να είναι πιθανό ανά πάσα στιγμή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού κατά Αλέξη Τσίπρα: Είναι ξαναζεσταμένο φαΐ, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε
Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ίδρυση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», μίλησε για Τέμπη, Δικαιοσύνη, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό αλλά και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματός της
Μαρία Καρυστιανού
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Παναμά – Μάριος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Νίκος Τσάκος στο γεύμα στο Προεδρικό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, στο οποίο έδωσαν το παρών μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και παράγοντες της ναυτιλίας
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρόεδρο του Παναμά