Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Το μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Η “γαλάζια” νεολαία εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Συμπληρώνονται σήμερα είκοσι χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πολιτικού που επί έξι δεκαετίες υπήρξε πρωτεργάτης όλων των μεγάλων πολιτικών εξελίξεων της πατρίδας μας. Το πολιτικό του αποτύπωμα δεν είναι απλά αναγνωρισμένο από την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, αλλά παραμένει ακόμα εμφανές, ανάγλυφο και επίκαιρο σε κάθε σχεδόν πτυχή του δημοσίου βίου. Η βαθειά πίστη του στις αρχές της δημοκρατίας και της ενότητας, η αταλάντευτη προσήλωσή του στους θεσμούς του πολιτεύματος, ο αδιαπραγμάτευτος ευρωπαϊκός και εν γένει δυτικός προσανατολισμός του, η μεθοδικότητά του στην επιδίωξη της ανάπτυξης, η ευαισθησία του προς τους κοινωνικά αδύναμους και η αποστροφή του προς το λαϊκισμό είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που τον αναγόρευσαν σε Εθνάρχη.

Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελεί για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ καθημερινή έμπνευση και οδηγό. Νιώθουμε διαρκή την ευθύνη να τιμούμε το παράδειγμα του πολιτικού ο οποίος με την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα, τη μετριοπάθεια, την πνευματική καλλιέργεια και το ηθικό του ανάστημα άλλαξε δια παντός τη μοίρα της Ελλάδας, καθιστώντας την ισότιμο συνομιλητή και εταίρο των κραταιών δυνάμεων του δυτικού κόσμου. Και η μεγαλύτερη τιμή για τους σπουδαίους πολιτικούς είναι να πηγαίνουμε το όραμά τους ακόμα πιο μπροστά”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις