Πολιτική

Μητσοτάκης για Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Αποχαιρετούμε ένα φίλο με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν ήταν ο άνθρωπος που «έδωσε» στο αεροπλάνο του στον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν έφυγε νικημένος από τον κορονοϊό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποχαιρέτισε με ένα μήνυμα στο twitter.

Δεν ήταν μόνο το… αεροπλάνο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν που τον «έδενε» με την Ελλάδα. Ήταν και η στήριξή του (ήταν μεγάλος ευρωπαϊστής άλλωστε) και στήριξε τη χώρα μας στην ένταξή της στην τότε ΕΟΚ.

Click4more Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Όταν ο Καραμανλής τον υποδεχόταν στην Αθήνα το 1975 – Ιστορικές εικόνες

“Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας και με τη στήριξη του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν”, έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Γάλλο πολιτικό που έφυγε χθες (02.12.2020) από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331