Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τιμά και υπερασπίζεται τα νησιά της

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τιμά και υπερασπίζεται τα νησιά της

«70 χρόνια μετά την ένωση των Δωδεκανήσων, η Ελλάδα τιμά και υπερασπίζεται τα νησιά της. Είναι αναπόσπαστο μέρος της χώρας μας. Κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητεί ή να τα επιβουλεύεται» ήταν το αυστηρό μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Άγκυρα, για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και πρόσθεσε πως «διεκδικούμε την ενεργή στήριξη της ΕΕ και της παγκόσμια κοινότητας καθώς το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας».

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας είπε πως σήμερα είμαστε εδώ για να θυμηθούμε πως η Ελλάδα μεγάλωνε αλλά και να προβληματιστούμε γόνιμα από την ιστορία μας όπως και να πάρουμε μαθήματα για το παρόν και το μέλλον, από το παρελθόν που μας τα προσφέρει απλόχερα.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως « η ιστορία και σήμερα είναι ζωντανή και μας προσφέρει να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα που αποτελούν πυξίδα και για τη σημερινή δύσκολη εποχή» και τόνισε πως «η θέση της πατρίδας μας είναι συμβαδίζει με τις φωτεινές ιδέες της Δύσης και να είμαστε πρωτοπόροι και όχι ουραγοί. Τίποτα και κανείς δεν σου χαρίζει ακόμα και εάν έχεις δίκιο όλα πρέπει να τα κερδίσεις. Η στήριξη της διεθνής κοινότητας για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων δεν ήταν δεδομένη την κερδίσαμε. Οχι μέσα από ανούσιους τυχοδιωκτισμούς ή μεγάλα λόγια. Η δύναμή μας είναι στο να καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρο μας και πως διαμορφώνεται η διεθνή σκακιέρα. Να μπορούμε να συνομιλούμε ισότιμα με τους ισχυρούς κα αυτό γίνεται με το να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι. Αυτή άλωστε ήταν η βάση των δύο μεγάλων ηγετών του περασμένου αιώνα του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως τα νησιά μας θέλουν μια έντιμη πολιτική και η Καλύτερη ασπίδα για τα νησιά μας είναι η τοπική τους ανάπτυξης. Να κάνουμε επιτέλους την ρήτρα νησιωτικότητας. Μια πολιτική που να λαμβάνει τις ιδιαίτερες ανάγκες και ειδικά νησιωτών σε μικρά νησιά που υψώνουν καθημερινά την ελληνική σημαία και μας κάνουν υπερήφανους. Θέλει διαφορετικές νέες ιδέες, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου είπε πως σαφώς και πρέπει να βλέπουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του αλλά οφείλουμε να βλέπουμε και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που έχει το προσφυγικό…»

Ο κ.Μητσοτάκης έκλεισε λέγοντας στους δωδεκανήσιους που βρισκόντουσαν στα έδρανα των αξιωματούχων αλλά και στα θεωρεία της Βουλής πως «είμαστε εδώ όχι για να σας δώσουμε δύναμη αλλά κυρίως για να τιμήσουν τη δύναμη που βλέπουμε στα πρόσωπά σας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε