Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μη γίνει το ελληνικό metoo «ελληνικό QAnon» – Στήριξη σε Μενδώνη

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μη γίνει το ελληνικό metoo «ελληνικό QAnon» – Στήριξη σε Μενδώνη

«Μετωπική» σύγκρουση ΜητσοτάκηΤσίπρα σήμερα (25.02.2021) στη Βουλή. Δέσμη μέτρων με αυστηρές ποινές για τους θύτες στη σκιά του ελληνικού #metoo ανακοινώνει ο πρωθυπουργός.

Σε μια συνεδρίαση, που προκάλεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να σημαδευτεί από σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει συγκεκριμένες νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα νοσηρά φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων και εξουσιαστικής βίας, τα οποία παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας.

Click4more Στήριξη Μητσοτάκη στη Μενδώνη – Τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο

Παράλληλα, θα καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη καλλιεργούν κλίμα διχασμού και να συμβάλλουν με τις δικές τους προτάσεις.

Τι θα εξαγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα και σε ό,τι αφορά ανηλίκους, επίκειται αυστηροποίηση των ποινών των θυτών και επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων.

Παράλληλα, αναμένονται εξαγγελίες για: καθιέρωση κωδίκων δεοντολογίας, λειτουργίας τηλεφωνικών γραμμών για καταγγελίες αλλά και αυστηρό πλαίσιο για την παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Μητσοτάκης vs Τσίπρας

Στον αντίποδα ο πρωθυπουργός θα αναδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί διακυβέρνησης του, αλλάζοντας τον Ποινικό Κώδικα, μείωσε τις ποινές σε όλα τα αδικήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία, μειώνοντας τις ποινές για βιασμό από τα 20 έτη ακόμη και σε 10 έτη, αλλά και το χρόνο παραγραφής αδικημάτων με θύματα ανήλικα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να «σηκώσει το γάντι» που πέταξαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κατηγορηθεί η κυβερνητική παράταξη για ανοχή στην παιδεραστία.

Με ευθεία προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να του καταλογίσει ότι «συντονίζει την πιο σκοτεινή και χυδαία επίθεση λασπολογίας που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες και ξεπερνά κάθε φαντασία». Θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ   να τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο αν καταδικάζει το hashtag #ΝΔ-παιδεραστές και αν στηρίζει την «επιχείρηση» να μετατραπεί το ελληνικό #metoo σε… «ελληνικό QAnon».

Πρόκειται για την ομώνυμη οργάνωση των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία διακηρύσσει ότι ο πλανήτης κυβερνάται από μια… συνωμοσία παιδεραστών.

Στήριξη στη Μενδώνη

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός θα αποκηρύξει κάθε αιχμή για προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών που έγιναν για τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας ότι αμέσως μόλις έγινε η πρώτη επώνυμη καταγγελία, στις 6 Φεβρουαρίου, ζητήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού η παραίτηση του.

Click4more Σκέρτσος: «Υπέβαλλα μήνυση κατά του Τράγκα – Αδιανόητα χυδαίοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί»

Ο κ. Μητσοτάκης – ο οποίος βλέπει ενορχηστρωμένη επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη από την οδό Μπουμπουλίνας – αναμένεται να υψώσει τείχος στήριξης απέναντι στην υπουργό.

‘Ήδη χτες, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έδωσε τον τόνο… «Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλον στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά των επικρίσεων και από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. «Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην επίλυση θεμάτων που είχαν να κάνουν με συναρμοδιότητες» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναγνωρίσει σημαντικό έργο στην κ. Μενδώνη, η οποία στους 19 μήνες που βρίσκεται στα ηνία του υπουργείου Πολιτισμού πιστώνεται, μεταξύ άλλων, τα έργα προσβασιμότητας στην Ακρόπολη με την κατασκευή του ανελκυστήρα πλαγιάς αλλά και τον νέο φωτισμό. Επίσης, την αξιοποίηση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το νέο πρόσωπο της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 24 Μαρτίου, αλλά και την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις