Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του αγωγού IGB: «Κοινή δράση απέναντι στον ωμό εκβιασμό της Μόσχας»

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του αγωγού IGB: «Κοινή δράση απέναντι στον ωμό εκβιασμό της Μόσχας»

Μηνύματα αισιοδοξίας για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας αλλά και κατά του αναθεωρητισμού έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του αγωγού IGB στην Κομοτηνή.

Μίλησε για καθοριστική ενεργειακή γέφυρα που ενώνει το νότο με τον βορρά, θύμισε ότι οι βάσεις του έργου μπήκαν από το 2009 όταν υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθιστά αναγκαία όσο ποτέ την κοινή δράση απέναντι στην επιλογή της Μόσχας να μετατρέψει τις φυσικές πηγές σε μοχλό πίεσης σε έναν ωμό εκβιασμό», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι: «Η δική μας απάντηση είναι να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια ως μέσο στήριξης αλληλεγγύης και προόδου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι σταδιακά θα μειωθεί η εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο και σε αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική η λειτουργία του νέου σταθμού στην Αλεξανδρούπολη.

Μίλησε επίσης για έναν ενεργειακό αλλά και έναν αγωγό αξιών με μηνύματα αλληλεγγύης σε μια περιοχή που δυστυχώς ακόμα διατηρείται μια εξαίρεση ανιστόρητης επιθετικότητας στην οποία απαντούν όπως είπε και η διεθνής πραγματικότητα και η εθνική μας ετοιμότητα.

Ελλάδα και Βουλγαρία παρά τις δυσκολίες θέλουν να βαδίζουν μαζί στην λεωφόρο της ανάπτυξης, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις