Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Επίσκεψη του νέου υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Επίσκεψη του νέου υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βρέθηκε σήμερα (28.06.2023) το πρωί ο νέος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε προγραμματισμένα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο βρισκόταν μετά από τη γενική του εφημερία, με σκοπό να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν τα προβλήματα, αλλά και τη λειτουργία του.

Συναντήθηκε με τον διοικητή του «Ευαγγελισμού», Τάσο Γρηγορόπουλο, με τον οποίο είχε συζήτηση μιας ώρας στο γραφείο του. Ο υπουργός ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τις λίστες αναμονής των χειρουργείων.

«Επρόκειτο για μια εθιμοτυπική επίσκεψη προκειμένου να δει και ο ίδιος πως είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, μετά από μια εφημερία», δηλώνει ο εργαζόμενος του νοσοκομείου.

Τα νοσοκομεία στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα χρειαστεί να προχωρήσει σα «σίφουνας» στις αλλαγές που δεν τόλμησε να προχωρήσει η κυβέρνηση την προηγούμενη τετραετία, φοβούμενη την κοινωνική αντίδραση και το πολιτικό κόστος. Και η σημερινή επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό, αποδεικνύει ότι πράγματι έχει πάρει μεγάλη… φόρα!

Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μπαίνουν στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών που θα εφαρμόσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κι αυτό έγινε φανερό από την πρώτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθες του απόγευμα με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Οι μεταρρυθμίσεις μάλιστα, δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν «από πάνω», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται αλλαγή σκυτάλης στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Η υλοποίηση του νέου Χάρτη Υγείας, άλλωστε ο οποίος προβλέπει συγχωνεύσεις δομών υγείας, αλλαγές χρήσης και μετατροπή νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), προβλέπει και την τοποθέτηση νέων διοικήσεων στις υγειονομικές δομές της χώρας.

Γιάννα Σουλάκη / iatropedia.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις