Πολιτική

Μόσιαλος: “Με το ευρωομόλογο θα είχε αποφευχθεί η κρίση”

Την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους συνολικά στην ευρωζώνη και όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” αναφέρει χαρακτηριστικά, “φάνηκε πόσο δίκαιο είχαμε να επιμένουμε σε μια συνολική ρύθμιση που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα δίνει και ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη συλλογική ισχύ της. Αυτό είναι το θέμα. Εδώ υπάρχει μια συλλογική ισχύς που δεν χρησιμοποιείται”.

Τονίζει , ότι ” αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις για την ενίσχυση του Προσωρινου Μηχανισμού Στήριξης και ακόμη περισσότερο αν κινούμασταν προς την κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου. Το πρόβλημα δεν θα είναι για μας μια μικρή καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει, αλλά η συνολικότερη στροφή της Ε.Ε. προς πολιτικές αποφάσεις”, επισημαίνει.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες προτροπές του προέδρου της ΑΔΕΔΥ για μη είσπραξη φόρων κάνει λόγο για υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος και συμπληρώνει “… εξοργίζομαι όταν από συνδικαλιστικά χείλη ακούω προτροπές για μη είσπραξη των φόρων. Αυτό σημαίνει υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος και θα πρέπει η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει άμεσα. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα με τόσο μεγάλη ανεργία όπου ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρεθεί στο δρόμο την επόμενη ημέρα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποζημίωση να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον”, σημειώνει.

“Οι περιττές δαπάνες στην ΕΡΤ θα κοπούν”

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Μόσιαλος αναφέρει , “εξετάζουμε που μπορούν να γίνουν περικοπές δαπανών, γιατί υπάρχουν περιττές δαπάνες. Αυτές θα κοπούν”. Επίσης , ” αν υπάρχουν επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, γιατί είμαι σίγουρος ότι πάντα υπάρχουν στο δημόσιο τομέα, θα φροντίσουμε να τις ενοποιήσουμε. Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά ανά περίπτωση”.

Ο υπουργός Επικαρατείας τονίζει ότι ” απώτερος στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί το προϊόν που παρέχουν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης”.

Όσον αφορά τη δημόσια τηλεόραση “αυτή , αναφέρει , θα διατηρήσει τις συχνότητές της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διατηρήσει τον αριθμό τον καναλιών των ραδιοφωνικών ή των τηλεοπτικών που έχει σήμερα.Αλλά οι συχνότητες είναι μια περιουσία του ελληνικού δημοσίου”.

Διαβάστε επίσης
Θα ανακοινώσουν το ευρωομόλογο Μέρκελ – Σαρκοζί;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
109
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51