Πολιτική

Μουζάλας: Φοβόμαστε πως θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη!

Μια, αν μη τι άλλο, σοκαριστική παραδοχή: ο φόβος πως μπορεί να χάσουν τη ζωή τους παιδιά προσφύγων ή μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη. Το επίσης σοκαριστικό είναι πως ο φόβος εκφράζεται από την κυβέρνηση και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Αυτόν το φόβο του παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Τρίτης (22.03.2016) στον Alpha. “Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα”, επισήμανε ο κ. Μουζάλας, και πρόσθεσε: “Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε τις προσπάθειές μας για να μην συμβεί αυτό”.

Παραδέχτηκε (ξανά) επίσης ότι το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα “δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί”, όπως και τα υπόλοιπα κέντρα κράτησης. “Το ότι υπάρχει μια επιείκια στον ποιον βάζεις στα προαναχωρησιακά κέντρα, είναι μια διαφοροποίηση”, είπε.

Παράλληλα, “άδειασε” την προκάτοχό του, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση υπέρ των ανοιχτών συνόρων. “Αυτό που μπερδεύει ο κόσμος είναι θέσεις κινημάτων για ανοιχτά σύνορα τις οποίες είναι πιθανό σε επίπεδο κινημάτων και όχι κράτους να υπερασπιζόμασταν”, επισήμανε. Σχετική άποψη της προκατόχου του, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, διευκρίνισε, ήταν “προσωπική θέση ενός ανθρώπου που ήταν και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης”.

Για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων που θα μείνουν στην Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι “στα προηγούμενα 15 χρόνια η κοινωνία ενέταξε περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουμε ήδη σχολεία για τους μετανάστες, έχουμε προγράμματα ενσωμάτωσης. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είμαστε στη φάση να συμμαζέψουμε την κατάσταση”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 18
ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
«Tα μέτρα του πρωθυπουργού δεν είναι μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης όπως δηλώνει, είναι επιστροφή ενός μικρού μέρους της υπερφορολόγησης που βίωσαν οι Έλληνες»
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 5