Πολιτική

Μπακογιάννη: Εθνικό διακύβευμα εμπεριέχουν οι ευρωεκλογές

«Είναι βέβαιο ότι οι ευρωεκλογές εμπεριέχουν εθνικό διακύβευμα», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει πως «οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο ΕΛΚ, το οποίο μετά από πίεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να κατανοεί την ανάγκη μείωσης των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που σκοτώνουν την πραγματική οικονομία, και στο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια ομάδα θα ενταχθεί και τι δυνατότητες πίεσης θα έχει».

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας η κ. Μπακογιάννη αναρωτιέται αν υπάρχει

καμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε άτυπο μνημόνιο και σημειώνει ότι «χρειάστηκαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και οι 120 δόσεις δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί. Δυστυχώς η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα, καθώς είναι παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται συνεχώς, η υπερφορολόγηση πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεχίζονται, οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, οι δημόσιες επενδύσεις είναι καθηλωμένες και τα νέα παιδιά εξακολουθούν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό».

Σε ερώτηση για τα δάνεια των κομμάτων επισημαίνει ότι σήμερα η ΝΔ πληρώνει τις υποχρεώσεις της με τα χρήματα των μελών της και ολόκληρη η επιχορήγηση πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος αρχηγός που υπέγραψε αίτημα για ρύθμιση των δανείων του κόμματός του. Είναι απορίας άξιο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, παρά το ότι το 2017 “πέτυχε” ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση με την Εθνική Τράπεζα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Πτώση για Καρυστιανού, οι γνώμες για Τσίπρα και Σαμαρά
Το 62% των πολιτών υποστηρίζει πως χρειάζεται πολιτική αλλαγή - Στους πολιτικούς αρχηγούς η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει την υψηλότερη δημοτικότητα - Οκτακομματική η νέα Βουλή
Κάλπη 125