Πολιτική

Μπακογιάννη: Εθνικό διακύβευμα εμπεριέχουν οι ευρωεκλογές

«Είναι βέβαιο ότι οι ευρωεκλογές εμπεριέχουν εθνικό διακύβευμα», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει πως «οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο ΕΛΚ, το οποίο μετά από πίεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να κατανοεί την ανάγκη μείωσης των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που σκοτώνουν την πραγματική οικονομία, και στο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια ομάδα θα ενταχθεί και τι δυνατότητες πίεσης θα έχει».

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας η κ. Μπακογιάννη αναρωτιέται αν υπάρχει

καμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε άτυπο μνημόνιο και σημειώνει ότι «χρειάστηκαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και οι 120 δόσεις δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί. Δυστυχώς η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα, καθώς είναι παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται συνεχώς, η υπερφορολόγηση πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεχίζονται, οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, οι δημόσιες επενδύσεις είναι καθηλωμένες και τα νέα παιδιά εξακολουθούν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό».

Σε ερώτηση για τα δάνεια των κομμάτων επισημαίνει ότι σήμερα η ΝΔ πληρώνει τις υποχρεώσεις της με τα χρήματα των μελών της και ολόκληρη η επιχορήγηση πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος αρχηγός που υπέγραψε αίτημα για ρύθμιση των δανείων του κόμματός του. Είναι απορίας άξιο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, παρά το ότι το 2017 “πέτυχε” ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση με την Εθνική Τράπεζα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα