Πολιτική

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία

Την πεποίθηση της ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει  την πολιτική της και μάλιστα όπως ανέφερε την εφαρμόζει νωρίτερα απ’ ότι είχε υποσχεθεί προεκλογικά. “Μετά βεβαιότητας έχουμε στρατηγική και ιεράρχηση στόχων” σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Για την συνάντηση Μέρκελ – Ερντογάν, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως δεν είχαν μια “εύκολη συζήτηση”. Όπως υπογράμμισε “πέρα των προσπαθειών να διατηρηθεί ένα ευχάριστο κλίμα – με δώρα κλπ – επί της ουσίας δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση. Η κα Μέρκελ απ’ ό,τι φαίνεται έδωσε στον κ. Ερντογάν πολύ συγκεκριμένα μηνύματα. Το βοηθάει στον προσφυγικό οικονομικά, πράγμα που και η Ελλάδα θυμίζω έχει ζητήσει να βοηθηθεί Τουρκία στο προσφυγικό έτσι ώστε να μειωθούν οι ροές των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα και να υπάρξει έλεγχος μεγαλύτερος και αυστηρότερος”.
Επιπλέον πρόσθεσε πως “η απόφαση του νομικού συμβουλίου της Γερμανικής Βουλής είναι κόλαφος για την Τουρκία, καθώς είναι μια γνωμοδότηση που ξεκάθαρα λέει πως τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη είναι παράνομα, δεν μπορούν να ισχύσουν και την ίδια ώρα που η κα Μέρκελ ήταν στον Ερντογάν βγήκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας με αυτή την ξεκάθαρη θέση. Θέση πανομοιότυπη της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και των ΗΠΑ. Δηλαδή οι Διεθνείς παίκτες στηρίζουν της Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις”.

Επιπροσθέτως ανέφερε πως “η Ελλάς δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ξεκάθαρα πράγματα, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και στην εξωτερική πολιτική όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις”.

Αναφορικά με τον σεισμό στην Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε πως “αν ζητηθεί βοήθεια από την γειτονική χώρα εμείς είμαστε έτοιμοι σε ελάχιστες ώρες να βρεθούμε εκεί όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά