Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μπακογιάννης: «Το 50% της αποζημίωσής μου είναι το λιγότερο…»

Κώστας Μπακογιάννης

“Παρών” δηλώνει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο “κάλεσμα” που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε “γαλάζιους” βουλευτές και υπουργούς.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης να καταθέσουν το 50% του μισθού τους ζητώντας έτσι να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Ένα κάλεσμα… υπερκομματικό όπως φάνηκε, αφού ήδη έχουν ανακοινώσει πως θα το πράξουν και βουλευτές που δεν ανήκουν στην ΝΔ, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπουλου και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Click4more: Δωρεά 1.000.000 στο ΕΣΥ από την οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου

“Ασυγκίνητος” δεν έμεινε ούτε ο δήμαρχος της ιστορικής πρωτεύουσας της Ελλάδας, ο οποίος με ανάρτησή του αναφέρει:

“Το 50% της αποζημίωσης μου είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω στη μάχη κατά του κορωνοιού. Το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας”.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης

Το 50% της αποζημίωσης μου είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω στη μάχη κατά του κορωνοιού. Το μέγιστο είναι να…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis am Montag, 30. März 2020

Από… κοντά και η ΚΕΔΕ

Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του, ο κ. Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει:

“Οι Δήμαρχοι οφείλουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια. «Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δίνουμε καθημερινά το παρόν για να στηρίξουμε τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1 Απριλίου, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid-19.

Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος. Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευσή μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις