Πολιτική

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% – Όχι σε πρόωρες εκλογές

Όχι σε πρόωρες εκλογές, με εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, λένε οι πολίτες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής ενώ στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, με 3,6%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, η ΝΔ 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 6,8%, το Ποτάμι 6,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, οι ΑΝΕΛ 3,2%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,6%, ενώ το λευκό – άκυρο και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνουν το 18,8%.

Το 44% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 35,6%.

Θεωρούν ως καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ το 38,1%, έναντι μιας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 36,9%.

Το 58,3% θεωρεί αρνητική εξέλιξη για την οικονομία τις πρόωρες εκλογές έναντι 36,6%.

Το 55,9% δηλώνει ότι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή σε αντίθεση με το 37,2%.

Το 72,2% πιστεύει ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας ενώ το 56,9% εκτιμά ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί η τρόικα προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα