Πολιτική

ΝΔ για Καμμένο: Συνένοχος ο Τσίπρας – Τι απαντά ο υπουργός για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου. Αφορμή η πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, η οποία κατά τη ΝΔ έγινε με έναν ύποπτο μεσάζοντα. Μάλιστα η ΝΔ ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετέβη σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με μεσάζοντα στη σύμβαση εξοπλιστικών με τη Σαουδική Αραβία.

Αμέσως μετά,  δήλωσε:

«Προσήλθα, σήμερα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσω στην ουσία από την Ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με μια υπόθεση με την οποία ήδη ασχολείται η Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, η σχέση του με τον τρίτο μεσάζοντα στη σύμβαση εξοπλιστικών με τη Σαουδική Αραβία είναι υπόθεση μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα».

Νωρίτερα με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει:

«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα», αναφέρει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κι όλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».

Καμμένος: Η παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει όρια

«Η παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει όρια», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Και συνεχίζει: «Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και χθες στη Βουλή ότι δεν υπήρξε σύλληψη Αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα χθες, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και το περίφημο «κείμενο» δεν έχει κατατεθεί πουθενά.

Η Νέα Δημοκρατία ας αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 10
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4