Πολιτική

ΝΔ: Η κυβέρνηση αποφεύγει να συζητήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού θέτει εκ νέου η ΝΔ.

Με δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, Σοφίας Ζαχαράκη, η ΝΔ λέει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει τη συζήτηση. Η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας.
Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν.
Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, για μια ακόμη φορά, την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση.
Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη