Πολιτική

ΝΔ: Σύσκεψη της Κ.Ο. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο και Brexit –

Oι επιπτώσεις του Brexit εν όψει της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ, τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ισπανία και οι διαφωνίες με τις περιγραφόμενες κυβερνητικές επιλογές αλλαγής του εκλογικού νόμου, βρέθηκαν στο τραπέζι σύσκεψης της ομάδας συντονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στην Βουλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε μετά το τέλος της σύσκεψης ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ό,τι αφορά το BREXIT η ΝΔ εκτιμά πως, η διαχείρισή του θέματος απαιτεί προσοχή, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και διορατικότητα.
Εκτιμά πως η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της διάσπασης να ενισχύονται, ενώ ο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία, η ΝΔ το ερμήνευσε πως ένα θετικό αποτέλεσμα κατά των πολιτικών του λαϊκισμού στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την απλή αναλογική, και θεωρεί ότι η κυβέρνηση με την πρόταση αλλαγής του εκλογικού συστήματος επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό από τη συζήτηση για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, η οποία είναι ολέθρια για τους πολίτες, και συνιστά απόπειρα διάσωσης του κυβερνώντος κόμματος, που βλέπει ότι τα ποσοστά του καταρρέουν.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, η χώρα χρειάζεται ισχυρή και συνεκτική διακυβέρνηση και δυνατότητα για γρήγορη λήψη των αποφάσεων. Σημειώνει δε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτελεί συνδυασμό αναλογικότητας και κυβερνησιμότητας και ότι κάθε εκλογικός νόμος, πρέπει να έχει αυτά δυο χαρακτηριστικά.  Στα δύο μόνο θέματα που η ΝΔ δέχεται να αλλάξουν είναι η δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς και η κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών, εκτιμώντας ότι και τα δυο θα βελτίωναν ότι ισχύει έως σήμερα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 84