Πολιτική

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ – Οδήγησαν σε υποχώρηση τον Ραγκούση!

Μετά τον Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Σκανδαλίδη, παντιέρα σήκωσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διαφώνησε ανοικτά με την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έφερε στη Βουλή ο υπ. Εσωτερικων το νοσμοσχέδιο για την επιλογή προισταμένων στο Δημόσιο.

Κατά τη συζήτηση, 1η ημέρα του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, είπε οτι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, όμως θέλει να έχει το δικαίωμα απεριόριστου λόγου και ψήφου.

“Γι αυτό, είπε ο κ. Κακλαμάνης, “προτείνω ν αποσυρθεί, γιατί δεν μπορεί να ταλαιπωρείται συνέχεια η Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.”
Με την διαδικασία του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο τέλος ο κ. Ραγκούσης αναγκάστηκε να δηλώσει οτι αποσύρει τον χαρακτήρα εφόσον δεν συμφωνούν και τα κόμματα, αλλά έθεσε ως όρο να ψηφιστεί έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λέγοντας οτι αυτό επεβλήθη για λόγους δημοσίου συμφέροντος και επειδή κάποιοι προιστάμενοι γνωρίζουν οτι δεν πληρουν τα κριτηρια και υπο τον φοβο οτι δεν θα παραμεινουν στην θεση τους, φοβάται η κυβέρνηση μήπως κατεβάσει τα μολύβια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 41