Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση! Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με διπλάσιο ποσοστό

Διπλάσια φαίνεται πως είναι πλέον η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση συγκέντρωνε 30% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση βρισκόταν στο 15%.

Τρίτο κόμμα φαίνεται πως είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό που φτάνει στο 8%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6%. Πέμπτο κόμμα στη Βουλή είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 5,5%.

Στο όριο βρίσκονται τα κόμματα της Ένωσης Κεντρώων και της Πλεύσης Ελευθερίας που συγκεντρώνουν ποσοστό 3% και η είσοδός τους στη Βουλή θα κριθεί κυριολεκτικά στον πόντο. Ωστόσο, εκτός Βουλής, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2% και το Ποτάμι με 1,5%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, “νικητής” παραμένει η απάντηση ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 41,5%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 36%, ενώ ο νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 19,5%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Τρίτος κατά σειρά είναι ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με 22,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

Με ποσοστό 21% πέμπτος είναι ο Βασίλης Λεβέντης και ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 20,5% και η Φώφη Γεννηματά με 20%. Ωστόσο και σε αυτή τη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών παραμένουν με αρνητική άποψη σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι πολίτες δείχνουν να είναι διχασμένοι, αφού το 51% θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 5
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14